Najnovije vesti

TEMA DANAŠNJE SEDNICE PREDSEDNIŠTVA SNS IZBORI I MITING: Odluka o datumu posle Kine i Berlina?
Foto: Nemanja Nikolić

kad idemo ponovo na glasanje

TEMA DANAŠNJE SEDNICE PREDSEDNIŠTVA SNS IZBORI I MITING: Odluka o datumu posle Kine i Berlina?

Politika

Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić obratio se saradnicima, uoči današnje sednice rukovodstva SNS, na kojoj će tema pored mitinga u petak biti i izbori, navodeći da će odluka o datumu izbora biti doneta posle važnih spoljnopolitičkih susreta.

Vučić je najbližnim saradnicima poručio da ne pristaje ni na kakve ultimatume opozicije. Oni ne traže da narodu bude bolje, njihovi uslovi su tajkunski, poručio je juče saradnicima predsednik Vučić.

Navodi se da će se Vučić putem video-konferencije obratio predsednicima 25 okružnih i osam gradskih odbora u Beogradu, kao i da im je poslao poruku pred veliki skup SNS koji će se u petak održati u glavnom gradu.

"Predsednik je razgovarao sa ljudima od najvišeg poverenja. Davao nam je instrukcije pred veliki miting i poručio nam da je slobodarska Srbija uvek pobeđivala fašizam i lopovluk, pa će tako biti i ovog puta", dodaje neimenovani izvor iz vrha vladajuće stranke.

Navodi se da Vučić očekuje da će na skupu u Beogradu biti više od 150.000 ljudi i da će to biti najveće okupljanje u novije vreme.

Što se tiče današnjeg skupa partijskog rukovodstva, mada je najavljeno da će 7.000 delegata glasati o raspisivanju vanrednih izbora, to se, prema rečima sagovornika Blica, neće dogoditi.

"Vodiće se debata, saslušaćemo predsednika, ali će i svako od nas moći da kaže šta misli. Svakako će se uskoro ići na izbore, ali malo je verovatno da ćemo danas odlučivati o datumu. Pošto je jasno da bi velika većina, ako ne i svi, bili za izbore, za to i nije potrebno glasanje", naveo je izvor.

Navodi se da će Vučić sačekati i seriju značajnih sastanaka sa najmoćnijim liderima sveta da bi doneo odluku o raspisivanju izbora.

(Kurir.rs/Tanjug/Blic)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...