HAŠIM TAČI ZA BRITANSKE MEDIJE OTKRIVA: Vučić je mnogo težak pregovarač
Foto: Twitter/Maja Kocijancic

"nismo birali jedan drugog, to je realnost"

HAŠIM TAČI ZA BRITANSKE MEDIJE OTKRIVA: Vučić je mnogo težak pregovarač

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je veoma težak pregovarač, izjavio je predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači u intervjuu za britanski Indipendent.

"Vučić je veoma teška osoba za pregovore, da imate dijalog sa njim", rekao je Tači ali i dodao da niti je on birao Vučića za pregovarača niti ovaj njega, nego je to realnost. Tači kaže i da se Vučić dosta promenio od kada se prvi put pojavio u politici.

Indipendent primećuje da se Tači suočava sa sopstvenim problemima jer Specijalni sud, osnovan 2017. godine u Hagu istražuje navode da su on i pripadnici takozvane OVK počinili ratne zločine, a na to Tači kaže da se ne ničega ne boji.

Britanski list konstatuje Tači je svestan tereta istorije na Balkanu. "Najveća prepreka je prošlost. međutim ako pogledamo široko u region, posebno nakon nedavnog sporazuma između Makedonije i Grčke, glavno pitanje, mislim da je sada naš red, na Kosovo i Srbiju, da postignemo mirovni sporazum. Na kraju krajeva, dijalog nema alternative. To je jedino rešenje", smatra Tači i dodao da oni koji su se borili u ratu treba da razmišljaju o mirnoj budućnosti za naredne generacije, što je važno "i za nas i za Evropu".

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track