ON JU JE POSLEDNJI IZ SRBIJE VIDEO ŽIVU, DRAGOMIR KARIĆ OTKRIVA ONO ŠTO NIKO NIJE ZNAO: Ništa nije slutilo da će se nešto loše desiti, s Mirom sam se dogovorio da se vidimo 11. aprila A ONDA JE PROGOVORIO I O MARKU
Foto: EPA/Saša Stanković, Zorana Jevtić

posle operacije na želucu nastale su komplikacije

ON JU JE POSLEDNJI IZ SRBIJE VIDEO ŽIVU, DRAGOMIR KARIĆ OTKRIVA ONO ŠTO NIKO NIJE ZNAO: Ništa nije slutilo da će se nešto loše desiti, s Mirom sam se dogovorio da se vidimo 11. aprila A ONDA JE PROGOVORIO I O MARKU

Politika -

BEOGRAD - Dragomir J. Karić, narodni poslanik i zamenik predsednika Pokreta Snaga Srbije - Bogoljub Karić, koji je poslednja osoba iz Srbije koja je videla živu suprugu bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, Mirjanu Marković, rekao je da je ona umrla u bratskoj državi, Rusiji, koja je njoj i njenoj porodici pružila najveće moguće gostoprimstvo.

"Ništa nije slutilo da će se nešto loše desiti. Dogovorili smo se da ćemo se videti u petak, 11. aprila, ali je ona tad već bila u komi. Lekarski izveštaji su bili standardni - da je stanje stabilno i da ide nabolje. Mnogo mi je teško. Vrlo brzo je otišla", kazao je Dragomir J. Karić u emisiji Telemaster TV Hepi, navedeno je u saopštenju.

Prema njegovim rečima, pre mesec dana je sve bilo super.

"Ruka koju je slomila, oporavila se. Onda je otišla na pregled, uradili su dve operacije na želucu i tad su nastale komplikacije koje su dovele do upale pluća", objasnio je Karić.

Navodi da je imala dobru pažnju u Rusiji.

"Ona jeste umrla u drugoj državi, ali u bratskoj državi koja je njoj i njenoj porodici u najtežim trenucima pružila najveće moguće gostoprimstvo koje se nekome može dati", kazao je Dragomir J. Karić.

Smatra da je logično da Mirjana Marković bude sahranjena u Požarevcu pored svog muža. Kaže da je još rano pričati kako su Slobodan Milošević i Mira Marković obeležili živote građana Srbije.

"U svakom slučaju, sve one priče o nekim silnim parama, milionima, čiste su izmišljotine. Marko i Mira su živeli skromno u Rusiji. Mira je pisala, Marko radio svoj posao. On tamo ima porodicu, ćerku Mariju od 14 godina", rekao je Karić.

foto: Profimedia, Zorana Jevtić

Porodica Milošević će biti nezaobilazna u životu Srbije još dugo vremena zato što istoričari nisu rekli još ništa o ulogama predsednika Slobodana Miloševića i Mirjane Marković, kao predsednice JUL, profesorke, doktora sociologije, pisca, zaključio je Dragomir J. Karić.

(Kurir.rs/Tanjug/TV Happy)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track