POSLANIK ŠEVARLIĆ: Skat prikazao učenicima u Apatinu mapu Srbije bez KiM, ali su đaci odmah odreagovali uzvikujući Kosovo je Srbija!
Foto: Zorana Jevtić

predavanje

POSLANIK ŠEVARLIĆ: Skat prikazao učenicima u Apatinu mapu Srbije bez KiM, ali su đaci odmah odreagovali uzvikujući Kosovo je Srbija!

Politika -

BEOGRAD - Samostalni poslanik Miladin Ševarlić skrenuo je danas pažnju novinarima da je američki ambasador Kajl Skat nedavno u apatinskoj OŠ "Žarko Zrenjanin" održao predavanje i tom prilikom tri puta pokazao mapu Srbije bez Kosova i Metohije.

foto: Zorana Jevtić

Ševarlić je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije postavio pitanje čitavom državnom vrhu da li je to što je uradio američki ambasador zloupotreba dece u političke svrhe.

- Drugo pitanje je šta bi se desilo da je srpski ambasador u SAD održao predavanje tamo i prikazao mapu Amerike bez (Novog) Meksika, koji neće postati deo 'velike Albanije', ali može postati deo 'velikog Meksika'. Do kada će Srbija dozvoljavati da je omalovažava usred Srbije ambasador, istakao je Ševarlić.

foto: Dado Đilas

Kako je naveo, na mapu koju je pokazao Skat reagovali su odmah učenici uzvikujući "Kosovo je Srbija", na šta je ambasador, dodaje Ševarlić, samo promenio slajd i nastavio sa svojim predavanjem.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track