ANA BRNABIĆ PORUČILA SA BINE ISPRED SKUPŠTINE: Mi nismo kao oni koji su bili ovde prošle subote! MI NIKOG NE MRZIMO
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

ANA BRNABIĆ PORUČILA SA BINE ISPRED SKUPŠTINE: Mi nismo kao oni koji su bili ovde prošle subote! MI NIKOG NE MRZIMO

Politika -

BEOGRAD - Srbija je jaka i jedinstvena zemlja, i nije podelčjena zemlja, poručila je danas premijerka Ana Brnabić ma mitingu Budućnost Srbije i pozvala građane sve građane Srbije da stave tačku na podele, a pre svega na one koji nas, kako je rekla, dele.

Zapitala je zašto smo danas ovde i poručila da, ako nju pitate, onda ona kaže da smo se danas okupili ovde da pokažemo da Srbija nije podeljena zemlja, nije podeljeno društvo.

"Srbija je jedna jaka jedinstvena, zemlja normalnih pristojnih ljudi, u kojoj je važan grad i rezultati. Srbija nije zemlja koja će podržati pretnje vređanja, podele, koja će podržati vešala, motorne testere, stalne, stalne, stalne podele na botove, sendvičare, krezube i na one tzv. građansku elitu. To nije Srbija, Srbija je jedna. Ovo je Srbija", rekla je Brnabić.

Srbija je jedinstvena, poručila je i pozvala građane da stavimo tačku na te podele i da stavimo pre svega tačku, kako je rekla, na one koji nas dele.

"I ti koji nas dele okupili su se prošle subote na ovom mestu i ponovo nismo čuli ni plan ni program, nikakvu viziju, čuli smo samo uvrede, psovke, pretnje i pozive na podele. I to nije Srbija i to nikada neće biti Srbija", kazala je.

Podsetila je da je u politiku ušla u avgustu 2016.

Ušla je, kaže, u politiku na poživ Aleksandra Vučića i bila počastvovana što je pozvao u svoj tim.

"Ušla sam u politiku zato što sam videla u njemu i svom timu jednu potpuno drugačiju energiju, posvećenost, odnos prema poslu građanima, prema zemlji ovoj, prema državi kojoj treba da služimo", istakla je i dodala da je zbog toga danas ovde.

Danas,kazala je, u aprilu 2019. kada pogledam iza nas, šta smo uradili mora da kaže da je ozbiljno ponosna na rezultate koje je njena vlada postigla.

"Imamo konačno ekonomski stabilnu zemlju, fiskalnu disciplinu. Danas vraćamo dugove, koji su deo opozicije okupljen oko SzS napravili. Mi ih danas vraćamo, da ne bi ostali našoj deci. A možemo da ih vraćamo zahvaljujući pre svega hrabroj politici Aleksandra Vučića kada je doneo odluku da idemo u reforme, da idemo u fiskalnu kosnolidaciju, koja je odlagana decenijama zbog čega je zemlja završila na ivici bankrota", istakla je Brnabić.

Predsednica Vlade konstatovala je da ova vlast ima realne i vidljive rezultate svog rada a ne samo reči i marketing kako je to bilo u vreme Dragana Djilasa, Vuka Jeremića, Borisa Tadića. . .

Navodi da je danas Srbija na vrhu liste poslovanja po svim svetskim listama, a danas, kaže, oni koji su učinili da je Srbija bila na nivou razvijenosti Sirije, Libije ili Eritreje, pokušavaju da "se recikliraju" da ponovo dođu na vlast.

Danas, dodaje, Srbija ima upola manju nezaposlenost nego što je to bio slučaj u vremenu Tadića i Djilasa, neto dobit privrede je skočila za 34 posto.

"Danas konačno imamo sve naše škole povezane na internet. Ttrebalo je da dođe ova vlast sa ovim stavom da poveže škole na interenet" Podsetila je da su otvoreni muzeji, Narodni muzej u beogradu i Muzej savremene umetnosti, a domaću filmsku produkciju se ulauže, kaže više nego ikada.

"Filmski centar Srbije ima 80 puta veći budžet za naš domaći film nego što je imao pre sedam godina", kaže Brnabić.

Brnabić je rekla da je u politici, kao i u životu, "uvek važno da stanete ispred garđana i kažete ko ste, šta ste i koja je vaša vizija".

Brnabićeva je rejkla da danas u Srbiji institucije rade 24 sata, sedam dana nedeljno 365 dana u godini osim, kaže u opštini Stari Grad u Beogradu jer je kaže prioritet predsedniku te opštine da "krade saobraćajne zankove" umesto da bude servis građana.

Premijerka je poručila da ne želi da joj o vladavini prava pričaju oni koji su kaže otpustili 840 sudija, jer nisu bili politički podobni i oni koji su promenili Ustav bez i jedne javne rasprave.

"Nismo mi kao Vuk Jeremić koji je kao ministar spoljnih poslova i pričao kako mu je Kosovo na prvom mestu da je veliki Srbin a onada na sastancima sa ambasadorima pricao da je posvećen da Srbija postane član Nato-a".

Brnabić kaže da je aktuelna vlast za Srbiju koja je danas jača nego što je bila juče, za pristojnu Srbiju normalnih ljudi, škola, bolnica, domova zdravlja, kliničkih centara, Srbiju u kojoj je vlada servis svojih građana.

"Nismo mi kao Dragan Djilas koji je ovaj grad kao gradonačelnik doveo do bankrota, koji je uspeo i svoju stranku kao predsednik da dovede do bankrota - i stranku, i grad, i zemju. I nismo kao Dragan Djilas koji ima 500 miona evra posle samo nekoliko godina na vlasti. Nismo ni kao blizanci, dvojajčani blizanci - Sergej Trifunović i Boško Obradović", poručila je Brnabićeva.

Ona je rekla da dok Trifunović preti i psuje, ovaj drugi vreća i bije.

"Uspeli su na svakom skupu na kojem su govorili nekoga da uvrede. Uspeli su da stave znake jednakosti između pokreta slobonih građana i dveri. I vidite da nije bitno da li ste levo, desno ili centar, samo je bitno da si protiv Vučića. Nije bitno zašta si, već protiv čega si", navela je premijerka.

Poručila je da aktuelna vlast nije takva.

"Mi nismo takvi, mi nismo ni protiv koga, mi ne mrzimo, mi radimo, mi se trudimo, mi dajemo sve od sebe. Mi smo za Srbiju normalnih pristojnih ljudi, škola, odličnih bolnica, domova zdravlja, kliničkih centara, za Srbiju u kojoj je vlada servis svojih građana, gde mi radimo za vas, a ne da ste vi tu za nas", poručila je.

Aktuelna vlast je, kazala je za Srbiju koja je jaka i za Srbiju koja konačno pobeđuje.

"Mi smo za Srbiju koja je danas jača nego što je bila juče, ali slabija nego što će biti sutra, ali to možemo samo svi mi zajedno, zajedno kao što smo danas, bez podela ko je elita, a ko je sendvičar. Ovo je većinska Srbija, zajedno mi smo jedan tim sa predsednikom Vučićem, sa predsednikm Srbije sa kojim raimo kao jedan tim", rekla je Brnabićeva i zahvalila prisutnima što su, kaže, učinili čast kada su došli u Beograd.

.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track