DAČIĆ: Srbija je jaka i jedinstvena i niko više ne može da je ucenjuje
Foto: Kurir, Tanjug/Predsedništvo Srbije

DAČIĆ: Srbija je jaka i jedinstvena i niko više ne može da je ucenjuje

Politika -

BEOGRAD - Skup u okviru kampanje "Budućnost Srbije" u Beogradu je poruka za sve u svetu i okruženju da je Srbija jedinstvena i jaka i da niko više ne može da je ucenjuje da prizna nezavisnost Kosova ili ukine Republiku Srpsku, poručio je danas lider Socijalističke partije Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

"Ne pomišljajte da Srbiju možete da ucenjujete, da možda kojim slučajem mislite da je istina da je Srbija slaba, nejedinstvena, pa da zato vršite pritisak da priznamo Kosovo ili da priznamo da se ukine RS. Nema predaje bez obzira na pritiske", rekao je Dačić u obraćanju na skupu ispred Doma Narodne skupštine.

On je rekao da taj skup pokazuje da Vučić uživa podršku naroda, da je Srbija stabilna i složna, da želi mir i kompromis, ali i da je jaka da štiti svoje itnerese.

"Jake Srbije treba da se plaše samo srpski neprijatelji", istakao je lider socijalista i dodao da niko ne treba da se "igra vatrom" jer Srbima više niko ne može da preti i da ih napada.

foto: Kurir, Tanjug/Predsedništvo Srbije

Dačić je istakao i da greše oni koji misle da je skup u Beogradu poruka za srpsku opoziciju.

"Znaju ovi iz opozicije da nemaju šanse, to što Aleksandar Vučić još nije raspisao izbore je dokaz njegove odgovornosti prema Srbiji i državnim i nacionalnim interesima. On ih štiti od njihovog poraza i debakla", rekao je Dačić i zamolio Vučića da prestane da ih štiti jer se, kaže, uželeo izbora.

Dačić je rekao da su svi u proteklih nekoliko nedelja bili svedoci da se iz Beograda i zemlje šalju ružne slike nasilja, pretnji, upada u državne institucije, RTS, te želje nekih političkih stranaka i pojedinaca da preko ulice dođu do vlasti i izvedu državne udare.

Tako su kaže, želeli da pošalju poruku iz zemlje da su Srbi slabi, nejedinstveni, da je država na ivici haosa, pa su iz međunarodne zajednice, sa zapada, dolazili jači pritisci i ultimatumi, misleći da ćemo se predati ako jače pritisnu.

"Djilas, Jeremić, Obradović, Lutovac imaju zapadne i američke medije, podršku zapadnih zemalja, imaju sve, samo jedno nemaju, narod", poručio je Dačić.

Istakao je da je Srbija jaka, da niko ne može da donosi odluke a da je ne pita i da je mnogo drugačija od Srbije od pre sedam godina.

foto: Kurir, Tanjug/Predsedništvo Srbije

Naveo je da je zemlja izbegla bankrot, da je životni standard viši, kao i da je vviše poštovana u međuanrodnoj zajednici.

"Pokazali smo snagu time što je 13 zemalja u proteklih godnu dana povuklo priznanje Kosova, za razliku od Jeremića i ostalih u čije vreme je 83 zemlja priznalo Kosovo. U vreme naše vlasti više zemalja je povuklo priznanje u odnosu na one koje su priznale Kosovo, što je dokaz da možemo da se borimo protiv onih koji su jači", istakao je Dačić.

Dodao je i da je do ujedinjenja razjedinjenog naroda došlo dogovorom između njega i Vučića i ostalih iz njihove koalicije, jer su se, kaže, ujedinili i zvedaši i partinzanovci i partizani i četnici oni koji su za istok i za zapad, ljudi iz Beograda i iz unutrašnjosti.

Dačić je rekao i da je prostor ispred Doma Narodne skupštine mali za sve koji se zalažu za bolju budućnost Srbije.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track