DAČIĆ DODELIO IZBEGLICAMA KLJUČEVE 30 STANOVA: Od srca želim da od danas imate za budućnost samo spokojne i vedre uspomene koje će vam vratiti osmeh na lica
Foto: Zorana Jevtić

loznica

DAČIĆ DODELIO IZBEGLICAMA KLJUČEVE 30 STANOVA: Od srca želim da od danas imate za budućnost samo spokojne i vedre uspomene koje će vam vratiti osmeh na lica

Politika -

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministra spoljnih poslova Ivica Dačić danas je u Loznici dodelio ključeve za 30 stanova izbeglicama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske u okviru Regionalnog stambenog programa (RSP) - Potprojekat 4.

"Sećanja koja nosite sa sobom iz teških dana niko ne može da vam izbriše ili ulepša, niti da vam vrati ono što ste izgubili i ostavili za sobom. Zato vam od srca želim da od danas imate za budućnost samo spokojne i vedre uspomene koje će vam vratiti osmeh na lica", poručio je Dačić.

Kako je saopšteno iz Ministarstva spoljnih poslova, on je rekao da izbegla lica sa prostora bivše Jugoslavije posle više od 20 godina izbeglištva, zaslužuju sigurnost i povratak dostojanstva, i da u tom smislu rešavanje izbegličkog pitanja predstavlja najvažniju moralnu obavezu države i međunarodne zajednice.

U okviru pomenutog potprojekta, predviđena je dodela ukupno 1.382 stambene jedinice. Do sada je dodeljeno više od pola, 787, uključujući 30 stanova čiji su ključevi danas dodeljeni, a u toku je gradnja još dve zgrade, takođe sa po 30 stanova, rekao je ministar i dodao da se stanovi grade na više od 40 lokacija širom Srbije Dačić je istakao i nemerljiv doprinos koji u izgradnji stanova daju lokalne samouprave, budući da ustupaju zemljište za gradnju stanova i svu infrastrukturu, i izrazio veliku zahvalnost gradonačelniku Loznice Vidoju Petroviću.

On je zahvalio i svim partnerima koji su doprineli razvoju i napretku, između ostalog Evropskoj uniji, SAD i OEBS-u, i naglasio "suštinsku ulogu" Razvojne banke Saveta Evrope u upravljanju donatorskim fondom.

Kurir.rs/Tanjug/Foto: Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track