Najnovije vesti

NAŠA ZEMLJA NE POSTOJI BEZ KOSOVA I METOHIJE: Studenti u Kragujevcu američkom ambasadoru pokazali PRAVU MAPU SRBIJE!
Foto: Marina Lopičić

posle predavanja kajla skata

NAŠA ZEMLJA NE POSTOJI BEZ KOSOVA I METOHIJE: Studenti u Kragujevcu američkom ambasadoru pokazali PRAVU MAPU SRBIJE!

Politika

Američki ambasador u Srbiji Kajl Skat održao je predavanje na Pravnom fakultetu u Kragujevcu kojem je prisustvovalo nekoliko desetina studenata i Kragujevčana, a koji su iskoristili priliku da ambasadoru "odgovore" na njegovu mapu Srbije "skraćene" za KiM.

 

Kako su objavili beogradski mediji po završetku predavanja, iz publike se javio predstavnik Zavetnika u Kragujevcu Nenad Milisavljević, koji se osvrnuo na Skatovu izjavu da SAD poštuje svoj Ustav i primetio da je ambasador nedavno u Apatinu na predavanju u osnovnoj školi pokazao mapu Srbije bez Kosova i Metohije.

 

''Ja sam poneo jednu geografsku kartu da Vama poklonim i da Vam pokažem kako naša teritorija i naša zemlja ne postoji bez KiM'', rekao je Milisavljević.

 

Na kraju predavanja studenti su predali ambasadoru fotografiju ubijene Milice Rakić, kao i slike porušenih objekata tokom NATO agresije.

 

Skat je 11. aprila održao predavanje učenicima u osnovnoj školi u Apatinu gde je pokazao mapu Srbije bez KiM.

 

Na tu informaciju, u Ambasadi SAD rekli su tada za Tanjug da je reč o mapi "koja je u službenoj upotrebi u SAD", a čiji je stav o Kosovu poznat.

 

Kurir.rs/Tanjug/Foto: Marina Lopičić

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...