PATRIJARH IRINEJ: Ne pripadam nijednoj politici, bez jedinstva nam nema opstanka
Foto: Dragana Udovičić

JEDINA NADA

PATRIJARH IRINEJ: Ne pripadam nijednoj politici, bez jedinstva nam nema opstanka

Politika -

BEOGRAD - Poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) patrijarh Irinej izjavio je da ne pripada nijednoj politici i naglasio da bez jedinstva nema opstanka srpskom narodu.

"Ja ne pripadam nijednoj politici. Želeo bih i molim se Bogu da nema nikakvih podela među nama nego da nam bude jedina politika, jedini pogled i jedini put – dobro našeg naroda", rekao je patijarh Irinej u uskršnjem intervjuu za Televiziju Hram, koji će biti emitovan u petak, 26. aprila, uveče.

Poglavar SPC je rekao da "bez jedinstva našeg, nama nema opstanka na ovoj vetrometini", i da "jedina nada, jedino spasenje jeste – jedinstvo među nama".

Podsetivši da je sredinom ovog meseca proveo više dana na Kosovu on je naglasio da "nije istina da nema Srba na Кosovu".

foto: Dragana Udovičić

Kako je naveo, nema pripadnika srpskog naroda koliko je nekada bilo, ali je jedan veliki deo ostao i veruje da "ima onih koji bi se rado vratili kada bi imali gde da se vrate".

"Nama Кosovo i Metohija nije jaram. Jeste jaram blagodati, Božiji jaram, ali ne jaram koji nas pritiska i goni da se odreknemo naše svete Zemlje", napomenuo je patrijarh Irinej.

Poglavar SPC poželeo je, povodom Uskrsa, svima sve najbolje od Gospoda, slogu i ljubav i u porodici i van porodice.

"Da nam Hristovo Vaskrsenje osvetli put Božanskom svetlošću kojom treba da idemo", poručio je patrijarh Irinej u intervjuu za TV Hram, čiji se deo već može videti u najavi na njenom sajtu.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track