KURIR SAZNAJE! VUČIĆ I PUTIN O KOSOVU! VUČIĆ: Ne razumem neverovatne poteze Prištine! PUTIN: Sve pažljivo pratimo! Rusija će podržati Srbiju!
Foto: Predsedništvo Srbije

ekskluzivno

KURIR SAZNAJE! VUČIĆ I PUTIN O KOSOVU! VUČIĆ: Ne razumem neverovatne poteze Prištine! PUTIN: Sve pažljivo pratimo! Rusija će podržati Srbiju!

Politika -

Putin mu je rekao da je zadovoljan rastom ekonomske saradnje, i zahvalio mu se na gostoprimstvu kad je bio u Beogradu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Pekingu sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, a glavna tema razgovora bila je Kosovo i Metohija.

Kako Kurir saznaje, predsednik Vučić sa Putinom je govorio o Kosovu, rekao mu da ne razume neverovatne poteze Prištine, razgovarali su o predstojećem susretu u Berlinu.

Putin mu je rekao da Rusija pažljivo prati situaciju oko Kosova i Metohije i da će pružiti Srbiji podršku.

foto: Predsedništvo Srbije

Razgovor dvojice predsednika bio je i o energetskoj saradnji gasovodu - Vučić mu je pokazao prve fotografije o početku gradnje gasovoda kroz Srbiju, o vojno tehničkoj saradnji, dispečerskoj, železničkog centra i dela pruge Stara Pazova Novi Sad.

Kako saznajemo, Putin mu je rekao da je zadovoljan rastom ekonomske saradnje, i zahvalio mu se na gostoprimstvu kad je bio u Beogradu. Vučić je rekao da je postignuto mnogo konkretnih rezultata, kada je saradnja dveju zemalja u pitanju!

foto: Predsedništvo Srbije

Sastanku srpskog i ruskog lidera prisustvovali su i šef ruske diplomatije Segrej Lavrov, kao i srpski ministri, članovi delegacije koja boravi na forumu Pojas i put u Pekingu. Srpski predsednik čestitao je Putinu, obraćajući mu se na ruskom jeziku, veliki pravoslavni praznik, Vaskrs.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track