SRPSKA LISTA: Pritvoreni Srbi štrajkuju glađu u zatvoru u Gnjilanu
Foto: Beta/Saša Đorđević

bunt!

SRPSKA LISTA: Pritvoreni Srbi štrajkuju glađu u zatvoru u Gnjilanu

Politika -

Srpska lista saopštila je danas da Srbi sa severa Kosova i Metohije, Marko Rošić i Nedeljko Spasojević, već pet dana štrajkuju glađu u zatvoru u Gnjilanu sa zahtevom da budu prebačeni u pritvorski centar u Kosovskoj Mitrovici.

- U susret najradosnijem hrišćanskom prazniku naši sugrađani su bez ikakvih dokaza zatočeni usled političkih igara Prištine, i odvojeni od svojih porodica.

Iako je prošlo više od pet meseci od brutalnog upada i neosnovanog pritvaranja naših sugrađana tužilaštvo nije našlo nijedan dokaz kojim potvrđuju svoje insinuacije o umešanosti Marka i Nedeljka u zločin koji se dogodio. Takve dokaze je nemoguće naći jer i ne postoje - stoji u saopštenju Srpske liste.

Srpska lista zahteva da se Marko Rošić i Nedeljko Spasojević najhitnije puste da se brane sa slobode, a za svako eventualno narušavanje njihovog zdravstvenog stanja smatraće odgovornim kosovsko pravosuđe.

- Držati nevine ljude pritvorene bez ikakvog osnova je poraz ne samo kosovskih institucija već i svih onih međunarodnih organizacija kojima su puna usta poštovanja ljudskih prava - saopštava Srpska lista.

Z. Š.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track