VUČIĆ NA RUSKOM ČESTITAO PUTINU VELIKI PETAK I VASKRS: Želim Vam radostan praznik i uspeh i sreću našem bratskom ruskom narodu! Hristos Vaskrse! (VIDEO)
Foto: Predsedništvo Srbije

lideri u pekingu

VUČIĆ NA RUSKOM ČESTITAO PUTINU VELIKI PETAK I VASKRS: Želim Vam radostan praznik i uspeh i sreću našem bratskom ruskom narodu! Hristos Vaskrse! (VIDEO)

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Pekingu sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, i tokom susreta iskoristio priliku da mu čestita praznike.

Vučić je Putinu, obraćajući mu se na ruskom jeziku, veliki pravoslavni praznik, Vaskrs.

"Gospodine predsedniče, uvaženi Vladimire Vladimiroviću, dragi prijatelju, veoma mi je drago što smo se sastali danas i pre svega, želim da istaknem da je Vaša istorijska poseta Srbiji imala nemerljiv uticaj na dalji razvoj naših odnosa, odnosa između Srbije i Rusije i Vaša poseta donela je mnogo konkretnih rezultata, ali ta poseta je bila i poseta sa dušom zato što je dotakla dušu svih građana Srbije. Još jednom, hvala Vam za Vašu veliku podršku razvoju najboljih političkih odnosa naših dveju zemalja i moram da izrazim zahvalnost za Vašu podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, i za to što podržavate našu zemlju u svim svetskim organizacijama. Na nas se vrši veliki pritisak zbog Kosova i još jednom puno Vam hvala za Vašu nedvosmislenu podršku. Imamo mnogo oblasti zajedničke saradnje i mislim da u energetici, infrastrukturi, u oblasti inovacija i tehnološkog razvoja. Još jednom, veliko hvala za današnji susret. Danas je Veliki petak. Želim Vam radostan i blagoslovljeni Uskrs i uspeh i sreću našem bratskom ruskom narodu. Hristos Vaskrse!", poručio je danas Vučić ruskom predsedniku.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track