AMERIČKA AMBASADA U PRIŠTINI: Pozdravljamo odluku o prihvatanju kandidata Srpske liste!
Foto: Beta/Armenija Zajmi Bešević

jasan stav

AMERIČKA AMBASADA U PRIŠTINI: Pozdravljamo odluku o prihvatanju kandidata Srpske liste!

Politika -

Ambasada SAD u Prištini danas je pozdravila odluku Izbornog panela za žalbe i predstavke da potvrdi kvalifikovane kandidate za izbore za gradonačelnike 19. maja u četiri opštine na severu pokrajine i pohvalila Centralnu izbornu komisiju KiM za njenu brzu akciju u potvrđivanju odluke IPŽP.

"Američka ambasada na Kosovu čestita IPŽP na odluci da potvrdi sve kvalifikovane kandidate za izbore za gradonačelnike 19. maja u četiri severne opštine i pohvaljuje Centralnu izbornu komisiju za njenu brzu akciju u potvrđivanju odluke IPŽP i nastavljanju sa aktivnostima vezanim za vanredne izbore na severu", navodi se u saopštenju američke ambasade, preneo je portal RTK2.

Centralna izborna komisija KiM saopštila je ranije danas da su kandidature predstavnika Srpske liste za vanredne izbore za gradonačelnika u četiri opštine, 19. maja, na severu potvrđene, nakon sto je IPŽP konstatovao da ispunjavaju sve uslove, preneli su prištinski mediji.

"Imamo odluku Panela za izborne žalbe kojima se odobrava (kandidatura) Srpske liste i njena četiri kanidata i ova odluka je važeća, jer je Srpska lista saopštila da neće podneti žalbu Vrhovnom sudu", izjavila je direktorka CIK Valdete Daka.

Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track