MILOVAN JOVANOVIĆ: Vučić najvažniji političar u regionu!
Foto: Printscreen

o samitu u berlinu

MILOVAN JOVANOVIĆ: Vučić najvažniji političar u regionu!

Politika -

Samit u Berlinu je pokazao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najvažniji i najuticajniji političar u regionu i faktor mira i stabilnosti Balkana, izjavio je novinar Milovan Jovanović.

"Mudrom, pametnom i odgovornom politikom na sastancima u Berlinu, Vučić je dokazao da je pouzdan partner EU, pre svega Nemačke i Francuske kao dve najvažnije države EU,ali i neko ko uživa veliki ugled i poštovanje predsednika Francuske Emanuela Makrona i kancelarke Nemačke Angele Merkel", kaže novinar i politički analitičar Milovan Jovanović.

Na pitanje da li će posle samita u Berlinu doći do ukidanja taksi i nastavka dijaloga Beograda i Prištine, Jovanović kaže da ne veruje jer nažalost EU nije u stanju da izvrši adekvatan pritisak na Haradinaja i Tačija da ukinu takse i vrate se za pregovarački sto.

"Čekaju se izbori za parlament EU i imenovanje nove briselske administracije. Do tada nije realno očekivati nastavak dijaloga. Nesposobna,kompromitovana i korumpirana EU administracija godinama nije u stanju nista da uradi i reši. Već duže vreme ponavljam da su jedino SAD te koje mogu da nateraju kosovske Albance da ukinu takse i vrate se za pregovarački sto. A zašto to ne čine je pitanje koje je vrlo zanimljivo i opasno", kaže Jovanović.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track