POŽELEO MU USPEH I DALJI NAPREDAK: Vučić čestitao japanskom caru stupanje na presto
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

bilateralna saradnja dveju zemalja se uspešno razvija

POŽELEO MU USPEH I DALJI NAPREDAK: Vučić čestitao japanskom caru stupanje na presto

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je japanskom caru Naruhitu na stupanju na presto i poželeo mu uspeh na odgovornoj dužnosti i dalji napredak Japana.

"Uveren sam da će nastupajuća 'Reiva' era doneti sreću, blagostanje, mir i harmoniju Vašoj lepoj zemlji, carskoj porodici i prijateljskom narodu Japana", poručio je Vučić u čestitki.

On je konstatovao da se bilateralna saradnja Srbije i Japana uspešno razvija, uz politički dijalog koji odlikuju međusobno poštovanje, razumevanje i solidarnost.

Kako je istakao, tome je "posebno doprinela prošlogodišnja poseta Srbiji premijera Japana Šinzo Abea, dajući snažan podsticaj za dalje unapredjenje saradnje dve zemlje u političkoj, privrednoj, kulturnoj i drugim oblastima".

"Posebno smo ponosni i na činjenicu da su Srbija i Japan nedavno doneli važnu zajedničku odluku da se 1882. godina, kao godina prve diplomatske prepiske kralja Milana Obrenovića i japanskog cara Meidjija, ustanovi kao Godina prijateljstva Srbije i Japana", naveo je u čestitki Vučić.

Predsednik Srbije uputio je pismo i dosadašnjem caru Akihitu i zahvalio mu za doprinos razvoju srpsko-japanskih odnosa.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track