JEDINI KANDIDAT ZA ŠEFA radikala ponovo je bio on

ŠEŠELJ POD ŠATROM U HRTKOVCIMA DRŽI OTADŽBINSKI KONGRES: Ponovo izabran za lidera stranke, zamenik mu sin! Poručio da nema šta da krije od naroda, pa otvorio skup himnama Srbije i Rusije! (KURIR TV)

Politika -

Pogledajte atmosferu na radikalskom skupu kod plave Šešeljeve kuće

HRTKOVCI - Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj otvorio je danas u Hrtkovcima 10. otadžbinski kongres SRS.

foto: Ana Paunković

Pošto je pozdravio goste iz Crne Gore i Republike Srpske, kazao je da je kongres otvoren za javnost, jer "nema šta da krije od naroda".

1 / 35 Foto: Kurir

Skup je počeo himnama Srbije i Rusije, a nakon toga je određen i verifikacioni odbor za izbor predsednika stranke. Usledilo je glasanje posle kojeg Šešelj kao jedini kandidat ponovo izabran za predsednika stranke sa 450 glasova "za" i 5 "protiv".

Za zamenika predsednika stranke izabran je Aleksandar Šešelj, a za potpredsednike Milorad Mirčić, Vjerica Radeta, Nemanja Šarovic i Miljan Damjanović. Na mestu generalnog sekretara je Nataša Jovanović. Predsednik IO Miroljub Ignjatović.

foto: Ana Paunković

Predviđeno je da dnevni red Otadžbinskog kongresa ima 15 tačaka, a jedini kandidat za predsednika je Vojislav Šešelj. Kongres se održava u Šešeljevoj kući u Hrtkovcima.

foto: Ana Paunković

- Za nama je 4 godine obnavljanja stranke. Stranka je bila u lošem stanju, sada je bolje. Mi smo protiv ovog režima i smatramo da treba naterati vlast da priča sa opozicijom, ali u Skupštini. Mi smo spremni - rekao je Šešelj i dodao da treba razgovarati o promeni skupštinskog poslovnika.

foto: Ana Paunković

On je u svom obraćanju rekao i sledeće: "Treba doživotna za ubistvo dece, ali treba doživotna i za onog ko kaže da je u Srebrenici bio genocid."

foto: Ana Paunković

Skup protiče bez problema i bez vidnog prisustva policije.

foto: Ana Paunković

Narodni poslanik i član SRS Nemanja Šarović kazao je novinarima da nije bilo problema u organizaciji kongresa koji se održava u tom mestu i na kojem se okupilo blizu hiljadu ljudi, ističući da je Srbija slobodna zemlja u kojoj niko nema problema da organizuje skup bilo gde.

foto: Ana Paunković

"Nismo imali problema u organizaciji kongresa. Valjda je Srbija slobodna zemlja. Ovoj je jedan od centara SRS, iako smo skup mogli da organizujemo i bilo gde u Srbiji", kazao je Šarović i dodao da je u Sremu lepo.

Inače, u Hrtkovcima ispod tri velika šatora dosad se okupilo gotovo 1.000 ljudi. Oni pevaju nacionalne pesme, a mogu se čuti i parole "Srbija-Rusija, ne treba nam Unija".

foto: Ana Paunković

U Hrtkovcima nije vidljivo prisustvo policije, jedino je saobraćajna policija pojačano kontrolisala saobraćaj od Rumske raskrsnice ka Šapcu.

foto: Ana Paunković

Pored majica sa obeležjima SRS, u ponudi na improvizovanom štandu bila su i sabrana dela Vojislava Šešelja... Evo koji su naslovi bili u ponudi...

foto: Tanjug/Rade Prelić

(Kurir.rs/K.B.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track