Najnovije vesti

HALO PODGORICA, OVDE RADOVAN IZ HAGA! Karadžić se telefonom uključio u tribinu Srpske kuće, pa poručio: Srbi, budite blagi prema Crnogorcima! Oni trenutno imaju krizu identiteta
Foto: EPA / Peter Dejong

bivši predsednik republike srpske

HALO PODGORICA, OVDE RADOVAN IZ HAGA! Karadžić se telefonom uključio u tribinu Srpske kuće, pa poručio: Srbi, budite blagi prema Crnogorcima! Oni trenutno imaju krizu identiteta

Politika

PODGORICA - Bivši predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić, koga je sud u Hagu zbog genocida i zločina protiv čovečnosti osudio na doživotnu robiju, uključio se telefonom u tribinu koja je održana u Srpskoj kući u Podgorici.

U tom trenutku na tribini je prvi predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Momčilo Krajišnik govorio o stvaranju Republike Srpske, prenosi CdM.

Prilikom uključenje, Karadžić je poručio Srbima u Crnoj Gori da budu blagi prema Crnogorcima jer oni, kako je dodao, trenutno imaju krizu identiteta, kao i da ih treba razumeti i prema njima biti tolerantan.

- U Crnoj Gori nema sukoba među narodom, jer su u Crnoj Gori većinski narod Srbi, a svi sukobi koji su trenutno u Crnoj Gori, dinastičke su prirode, to je sukob dinastija", rekao je Karadžić.

Prema njegovim rečima, Srbija je puna Srba iz Crne Gore.

"Srbi iz Crne Gore su napunili Srbiju i tu ne može biti sukoba između naroda jer smo mi jedno. Manite se dinastičkih podela", rekao je Karadžić.

On je poručio Srbima u Crnoj Gori da budu strpljivi, tolerantni i da imaju razumevanja prema ljudima koji imaju krizu identiteta, dodajući da se identitet u jednom narodu stvara stotinama, a nekad i hiljadama godina. Tribinu u Srpskoj kući organizovali su Srpski nacionalni savet i Srpski informativno-kulturni centar "Sveti Sava".

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...