SRPSKA LISTA POZIVA INSTITUCIJE ZA ZAŠTITU LJUDSKIH PRAVA: Marko Rošić i Nedeljko Spasojević već 14 dana štrajkuju glađu, omogućiti im da se brane sa slobode
Ilustracija, Foto: Beta/Armenija Zajmi Bešević

optuženi za učešće u ubistvu ivanovića

SRPSKA LISTA POZIVA INSTITUCIJE ZA ZAŠTITU LJUDSKIH PRAVA: Marko Rošić i Nedeljko Spasojević već 14 dana štrajkuju glađu, omogućiti im da se brane sa slobode

Politika -

BEOGRAD - Srpska lista ocenila je danas da pravosuđe Kosova sprovodi "institucionalno nasilje" nad osumnjičenima za učešće u ubistvu Olivera Ivanovića Markom Rošićem i Nedeljkom Spasojević koji već 14 dana štrajkuju glađu, i pozvala nadležne institucije za zaštitu ljudskih prava da se "što hitnije uključe u ovaj proces".

"Srpska lista poziva nadležne institucije za zaštitu ljudskih prava, ombudsmana, OEBS, kao i ambasade u Prištini da se što hitnije uključe u ovaj proces, a nadležno tužilaštvo omogući Rošiću i Spasojeviću da se brane sa slobode ili da se pruže dokazi za njihovo zatočeništvo", piše u saopštenju.

Kako se navodi, nastavak takvog ponašanja će "još više produbiti nepoverenje Srba u kosovske institucije", kao i u međunarodne predstavnike "kojima su puna usta prava i pravde, osim u slučajevima u kojima se pravo i pravda krše protiv Srba".

Nedeljko Spasojević, Marko Rošić i Dragiša Marković uhapšeni su u akciji Kosovske policije 23. novembra prošle godine zbog sumnje da su povezani s ubistvom lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Marković je 22. februara pušten iz pritvora dok je Spasojeviću i Rošiću u dva navrata pritvor produžen na po dva meseca.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja