Najnovije vesti

SKANDAL! PRIŠTINA SPREMA SUMANUT ZAHTEV: Tražiće da Srbija prizna genocid na KiM?! IVICA DAČIĆ: Prištinskom ludilu nema kraja!
Foto: Beta Ognjen Stevanović

SPORNA REZOLUCIJA

SKANDAL! PRIŠTINA SPREMA SUMANUT ZAHTEV: Tražiće da Srbija prizna genocid na KiM?! IVICA DAČIĆ: Prištinskom ludilu nema kraja!

Politika

Komisija kosovske skupštine pripremila je nacrt rezolucije kojom će od vlasti u Beogradu tražiti da "priznaju počinjen genocid" na Kosovu i Metohiji tokom 1998-1999 godine.

"Srbija mora prihvatiti da je na Kosovu izvršila genocid i mora kazniti počinioce i nadoknaditi štetu", prenela je prištinska Koha, koja je, kako navodi, imala uvid u pomenuti nacrt dokumenta.

foto: Beta/Armenija Zajmi Bešević

Nacrt rezolucije će se, kako se navodi, veoma brzo naći na sednici parlamenta.

Rezolucija, navodi se, sadrži činjenice o navodnim zločinima Srba, pravnu osnovu i nalaze.

O dokumentu će se, piše Koha, najpre izjasniti nadležna komisija.

Dačić: Sa Kosova proterani Srbi, ne Albanci

Prvi put se u istoriji dešava da teroristi koji su proterali jedan narod optužuju državu za genocid, rekao je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić povodom najava iz Prištine da pripremaju nacrt dokumenta kojim bi Srbiju optužili za genocid.

"Lideri u Prištini su potpuno izgubili kompas. Sa Kosova i Metohije su proterani Srbi, a ne Albanci", rekao je Dačić za Sputnjik.

On je dodao da su izgleda albanski lideri u tolikoj panici zbog političkih poraza na svakom koraku, ali i specijalnog suda za ratne zločine pred kojima treba da odgovaraju vodje tzv. OVK, da više ne znaju šta čine.

"Svakako, ova takozvana rezolucija neće imati nikakvog efekta. Malo se samo igraju", rekao je Dačić dodajući i da "očigledno da prištinskom ludilu nema kraja, jer poteze koje povlače više niko u svetu ne može da razume".

foto: Beta

Ministar istice i da su pored sumanutih taksi koje je Priština uvela, i ovi novi potezi jasan pokazatelj da njima nije stalo ni do pregovora ni do kompromisa:

"Ne znam gde će stići ovim putem, ali to bi sami trebalo da razmisle. Srbija ima jasnu politiku i od nje neće odstupiti, zaključio je Dačić.

Kako navodi Sputnjik, ad hok komisija kosovske skupštine priprema nacrt rezolucije kojom će od vlasti u Beogradu zatražiti da "priznaju počinjen genocid" na Kosovu i Metohiji tokom 1998-1999. godine.

U nacrtu se navodi potreba da u Beogradu saradjuju kako bi kaznili kriminalce i nadoknadili načinjenu tetu.

Nacrt rezolucije, navodi "Koha ditore", sadrži cinjenice o navodnim srpskim zločinima.

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači ponovo je pre nekoliko dana opužio Srbe da su navodno počiili genocid na Kosovu tokom poslednjih sukoba, prenela je prištinska Koha.

Tači je izrazio uverenje da će na predlog predsednika parlamenta, Kadri Veseljija, u parlamentu uskoro biti doneta "rezolucija koja će osuditi taj genocid I zatražiti pravdu za njegove počinioce".

Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...