Najnovije vesti

BRNABIĆEVA SUTRA U SARAJEVU: Premijerka učestvuje na godišnjem sastanku Evropske banke za obnovu i razvoj
Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

planiran i susret sa metjuom palmerom

BRNABIĆEVA SUTRA U SARAJEVU: Premijerka učestvuje na godišnjem sastanku Evropske banke za obnovu i razvoj

Politika

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić boraviće u jednodnevnoj poseti Sarajevu gde će učestvovati na godišnjem sastanku Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u sredu, 8. maja, saopšteno je iz Vlade.

Premijerka Brnabić će sutrašnju posetu Sarajevu započeti radnim susretom sa predsednikom EBRD Sumom Čakrabartijem.

Na marginama godišnjeg skupa planiran je sastanak sa vršiocem dužnosti zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Metjuom Palmerom.

Brnabić će biti jedan od govornika na panelu o Zapadnom Balkanu. Glavna tema sastanka je "Povezivanjem ekonomija do snažnijeg rasta", koja se odnosi na region Zapadnog Balkana, kao i predstavljanje mogućnosti za ulaganja na ovom području.

Povodom Godišnjeg skupa i ekonomskog foruma u okviru njega, za koji je prijavljeno više od 3.000 učesnika, u Sarajevu će biti prisutni mnogi predstavnici poslovne zajednice, investitori, visoki zvaničnici, guverneri EBRD, ministri finansija, predstavnici organizacija civilnog društva Zapadnog Balkana.

U saopštenju je navedeno da će biti reči i o drugim temama, poput digitalizacije, informacionih tehnologija, zelenih gradova, migracije, srednjih i malih preduzeća, odnosno o načinu prevazilaženja izazova sa kojima se region susreće.

(Kurir.rs/Beta)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...