SAMIT LIDERA ZAPADNOG BALKANA: Brnabićeva stigla u Sarajevo na Godišnji sastanak EBRD
Foto: Vlada Srbije

najznačajniji događaj u regionu

SAMIT LIDERA ZAPADNOG BALKANA: Brnabićeva stigla u Sarajevo na Godišnji sastanak EBRD

Politika -

Premijerka Srbije Ana Brnabić doputovala je u Sarajevo gde se danas održava Samit lidera Zapadnog Balkana, a u okviru Godišnjeg sastanka guvernera

Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Brnabić je posetu započela radnim susretom sa predsednikom EBRD-a Sumom Čakrabartijem i ostalim liderima Zapadnog Balkana - predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, premijerom Albanije Edijem Ramom, premijerom Severne Makedonije Zoranom Zaevom i predsedavajućim Savetom ministara BiH u tehničkom mandatu Denisom Zvizdićem.

Nakon zvaničnog otvaranja Samita lidera Zapadnog Balkana, Brnabić će biti jedan od govornika na panelu o Zapadnom Balkanu, dok će na ministarskom panelu govoriti ministar finansija Siniša Mali i njegove kolege iz regiona.

Kako je najavljeno, tokom dana premijerka Srbije će se sastati i sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Metjuom Palmerom.

Godišnji sastanak guvernera EBRD je najznačajniji i najveći ekonomski događaj u regionu, koji okuplja oko 3.000 učesnika i 82 delegacije.

Tokom ovog trodnevnog samita, koji je počeo juče, a završava se sutra, biće upriličeno 40 pratećih događaja na šest lokacija.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track