HARADINAJ HOĆE DA IH PRIDOBIJE ZA SEBE: Priština neće uvoditi nove mere Beogradu, ali svi koji podržavaju Srbiju po pitanju taksi greše
Foto: AP/Visar Kryeziu

učestvovao na okruglom stolu

HARADINAJ HOĆE DA IH PRIDOBIJE ZA SEBE: Priština neće uvoditi nove mere Beogradu, ali svi koji podržavaju Srbiju po pitanju taksi greše

Politika -

Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, izjavio je da Priština neće uvoditi nove mere Beogradu, ali smatra da je greška Evropske unije, SAD, pre svega Berlina i Francuske, i, kako je rekao, svih drugih država koje podržavaju uslovljavanje nastavka dijaloga ukidanjem taksi.

Haradinaj je, na okruglom stolu o organizaciji Kosovskog demokratskog instituta (KDI) na temu "Dijalog Kosovo - Srbija posle samita u Berlinu", rekao da je Priština zaineresovana za mir, ali da ne zaboravlja prošlost u pogledu dijaloga sa Beogradom.

Priština, dodao je, neće preduzeti nove mere protiv Srbije, jer, kako kaže, u tom slučaju bi imali problem sa tetmanom Srba sa Kosova od srpskih institucija.

Tvrdi da Priština želi rešenje sa Beogradom i da osnove za sporazum postoje.

Pristao je, kaže Haradinaj, da sedi za istim stolom sa naslednicima Slobodana Miloševića, koji sada vode Srbiju.

"Nismo nastavili s novim merama nakon Trampovog pisma, iako smo bili spremni na to. Imamo problem sa zlostavljanjem kosovskih Srba od vlasti u Beogradu i to treba rešiti. Sve ovo obe strane je samo koštalo vremena. Mi ne želimo novi rat. Osnova za sporazum postoji", kazao je Haradinaj.

Gvoreći o korekciji granica, Haradinaj kaže da ko god govori da bi to donelo mir, govori o ratu, prenela je prištinska Gazeta Expres.

"Oni žele da stvore nestabilnost. Ova tema je zatvorena u Berlinu", rekao je Haradinaj.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track