Najnovije vesti

VUČIĆ AMBASADORIMA KVINTE: Srbija bez svoje krivice u teškoj poziciji
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

razgovaralo se o berlinu

VUČIĆ AMBASADORIMA KVINTE: Srbija bez svoje krivice u teškoj poziciji

Politika

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorima zemalja Kvinte - SAD, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke, kao i šefom Delegacije EU, kojima je preneo da se Srbija, bez svoje krivice, nalazi u teškoj poziciji i da ne razume ni uvođenje taksi od Prištine, ni donošenje novih rezolucija protiv Srbije i srpskog naroda.

 

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

U razgovoru koji je bio otvoren, konstruktivan i sadržajan, Vučić je sa ambasadorima razgovarao o sastanku o Zapadnom Balkanu održanom u Berlinu prošle sedmice, susretu sa visokom predstavnicom EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Federikom Mogerini, kao i zastoju dijaloga sa Prištinom.

 

 

Predstavnici zemalja Kvinte i Evropske unije pozvali su predsednika Srbije na uzdržanost i nastavak ozbiljnog i odgovornog rešavanja problema u regionu u cilju pune stabilizacije političkih prilika.

 

Predsednik Vučić je rekao da će se Srbija ponašati racionalno i ozbiljno, te da će, čim Priština ukine takse, nastaviti razgovore sa kosovsko-metohijskim Albancima pod okriljem Evropske unije. Tokom sastanka razgovaralo se i o vladavini prava i medijskoj strategiji, saopštila je Pres služba Predsednika.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...