VUČIĆ PUTINU ČESTITAO 9. MAJ: Dragi prijatelju, čestitam bratskom ruskom narodu veliku pobedu u Drugom svetskom ratu
Foto: Printscreen

čestitka iz beograda

VUČIĆ PUTINU ČESTITAO 9. MAJ: Dragi prijatelju, čestitam bratskom ruskom narodu veliku pobedu u Drugom svetskom ratu

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je predsedniku RusijE Vladimiru Putinu Dan pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.

"Vaša ekselencijo, poštovani predsedniče Putin, dragi prijatelju, Čestitam Vam Dan pobede, jedan od najsvetlijih datuma u istoriji čovečanstva. Čestitam i bratskom ruskom narodu, koji je veliku pobedu u Drugom svetskom ratu izvojevao svojim vanvremenskim patriotizmom, junaštvom i žrtvovanjem", kaže se u čestitki.

On je istakao da mu je čast što je "srpski narod, rame uz rame sa ruskim i drugim slobodarskim narodima, svojim herojstvom u Drugom svetskom ratu obezbedio bolju budućnost za naredne generacije".

"Naša zajednička borba na strani prava i pravde obavezuje nas da, uz večitu zahvalnost, čuvamo uspomenu na svakog pojedinca koji je život izgubio u plemenitoj misiji za slobodu, mir i nezavisnost. Zato i ove godine u Srbiji, kao i u Rusiji, ponosno korača Besmrtni puk. S ponosom se sećam svog učešća u tom maršu i neizbrisivog sećanja prošle godine sa Vama u Moskvi, a posle veličanstvene parade na Crvenom trgu", naveo je Vučić.

On je predsedniku Putinu izrazio zahvalnost za pomoć Rusije u odbrani nezavisnosti Srbije i njenih državnih i nacionalnih interesa, kojom su i on lično i Rusija zadobili istinsko poverenje srpskog naroda.

"Uz želje da s mnogo mudrosti i snage nastavite da postižete uspeh na odgovornoj dužnosti i bratski ruski narod vodite putem napretka, primite, ekselencijo, moje srdačne pozdrave, i izraze dubokog uvažavanja", navodi se u čestitki predsednika Vučića.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track