PREDSEDNIK IGNORISAO ZAJEDNIČKO FOTOGRAFISANJE: Vučić otišao sa protokolarnog slikanja posle samita u Tirani
Foto: Tanjug/ Printscreen Tanjug Video

ništa od zajedničke fotke

PREDSEDNIK IGNORISAO ZAJEDNIČKO FOTOGRAFISANJE: Vučić otišao sa protokolarnog slikanja posle samita u Tirani

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ignorisao je danas, na svečanom dočeku učesnika samita Procesa Brdo Brioni, za sastanke te vrste uobičajeno zajedničko fotografisanje sa domaćinoma skupa.

Predsednik Srbije prvi je, inače, stigao na ceremonijalni doček pred kamerama, ali se, nakon rukovanja sa domaćinom, albanskim predsednikom Iljirom Metom i inicijatorima Procesa, predsednicima Hrvatske i Slovenije, nije zadržao radi fotografisanja.

Tako jedini nema zajedničku fotografiju, za koju su, kako su dolazili, pozirali ostali učesnici, predsednik Crne Gore, Bosne i Hercegovine, počasni gost predsednik Poljske Andžej Duda, te šefica EU diplomatije Federika Mogerini.

Vučića je sinoć, po dolasku u Tiranu "sačekala" informacija da su Hašim Tači i albanski premijer Edi Rama razgovarali, pred samit, o nacionalnom ujedinjenju, potpunom otvaranju granice između tzv. Kosova i Albanije i pripajanju tri opštine juga Srbije, kao i protesti Samoopredeljenja zbog njegovog dolaska u Albaniju.

Ranije danas gotovo svi albanski i prištinski mediji objavili su da se pred početak Samita sreo sa Tačcijem, u prisustvu šefice evropske diplomatije Federike Mogerini, i da se sa njim hladno rukovao.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track