SRAMOTA! ĐILASOVA PROTAGONISTKINJA POZIVA: Poslanici, nemojte glasati za Tijanin zakon!
Foto: Zorana Jevtić

Sramota

SRAMOTA! ĐILASOVA PROTAGONISTKINJA POZIVA: Poslanici, nemojte glasati za Tijanin zakon!

Politika -

Vesna Pešić apeluje da se ne glasa za doživotni zatvor za najteže oblike krivičnih dela gde su žrtve deca

Vesna Pešić, bivša političarka i sociološkinja, koja podražava proteste opozicije predvođene Draganom Đilasom, poziva da se ne glasa za doživotni zatvor za najteže oblike krivičnih dela gde su žrtve deca. - Poslanici nemojte glasati za Tijanin zakon, jer menja pojam čoveka kao biće koje podleže promenama i resocijalizaciji. Kazna ne sme biti osveta. Doživotna robija bez prava izlaska, brutalizije naše krivično zakonodavstvo i, generalno, represiju vlasti - napisala je na Tviteru Vesna Pešić.

Na to je odreagovao i Igor Jurić, predsednik Fondacije Tijana Jurić - koja nosi ime po njegovoj tragično nastradaloj ćerki.

- Poštovana gospođo Pešic , uz dužno poštovanje, moram Vam reći da ste zakasnili. "Tijanin zakon" je odavno usvojen, još 2015. godine. Što se tiče doživotne kazne bez mogućnosti uslovnog otpusta,tražimo ga isključivo za najteže oblike teških krivičnih dela gde su žrtve deca - napisao je Jurić.

foto: Printscreen

Pešićeva je, međutim, zanemela. - Objavljujem da neću odgovarati bilo kome ko je za ovaj zakon - napisala je ona.

Rasprava o izmenama zakona koje će omogućiti sudijama da ubicama dece i trudnica dosude doživotnu robiju počela je juče u Skupštini Srbije.

Kurir.rs/Foto:Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track