Najnovije vesti

NEBOJŠA STEFANOVIĆ U VAŠINGTONU: U okviru posete SAD održan sastanak direktorom FBI Kristoferom Vrejom
Foto: Marina Lopičić

partneri

NEBOJŠA STEFANOVIĆ U VAŠINGTONU: U okviru posete SAD održan sastanak direktorom FBI Kristoferom Vrejom

Politika

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović sastao se u Vašingtonu, u okviru posete Sjedinjenim Američkim Državama, sa direktorom Federalnog istražnog biroa (FBI) Kristoferom Vrejom.

 

Stefanović je upoznao Vreja sa aktuelnom bezbednosnom situacijom u Srbiji i regionu i naglasio da je naša zemlja pouzdan međunarodni partner u borbi protiv svih vidova kriminala.

 

Ministar je tom prilikom podsetio i na učešće srpske policije u međunarodnim akcijama otkrivanja organizovanih kriminalnih grupa u sajber prostoru, kao i na konkretne korake koje je Republika Srbija preduzela u borbi protiv pranja novca i ostvarene rezultate u ovoj oblasti.

 

On je ocenio da je saradnja MUP i FBI dobra i intenzivna, ali da postoji i volja i namera da se unapredi, posebno u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, terorizma i visokotehnološkog kriminala.

 

foto: Marina Lopičić

Direktor FBI pohvalio je saradnju sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, istakavši da upravo dobra saradnja daje rezultate u borbi protiv organizovanog kriminala.

 

On se zahvalio MUP-u na brzim reakcijama i brojnim uspešnim zajedničkim aktivnostima, naglasivši da postoji prostor za dalje unapređenje saradnje u oblasti borbe protiv visokotehnološkog kriminala.

 

Stefanović i Vrej su se saglasili da je podizanje kapaciteta obe institucije od velikog značaja, te su teme sastanka bile i zajedničke obuke, kao i mogućnosti buduće saradnje Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) MUP-a Srbije i Tima za spasavanje FBI.

 

Ministar i direktor FBI su na kraju sastanka još jednom potvrdili da je dosadašnja saradnja bila dobra, kao i da će u budućnosti zajedno raditi na

njenom unapređenju, kaže se u saopštenju MUP-a.

 

(Kurir.rs)

 

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...