PRAVA ISTINA O VAĐENJU ORGANA SRBIMA Svi detalji KRVAVOG ZLOČINA: Ko je uništio dokaze, ko je plaćao AMERIČKOG GENERALA, o potrazi za svedocima...
Foto: EPA/Christophe Karaba, Profimedia, EPA/Valdrin Xhemaj

ŠOKANTNE TVRDNJE DIKA MARTIJA

PRAVA ISTINA O VAĐENJU ORGANA SRBIMA Svi detalji KRVAVOG ZLOČINA: Ko je uništio dokaze, ko je plaćao AMERIČKOG GENERALA, o potrazi za svedocima...

Politika -

Dokazi o vađenju organa Srbima u zloglasnoj „žutoj kući“ na severu Albanije su uništeni, i to od Haškog tribunala, a brojni ljudi koji su bili svedoci stravičnih zločina stradali su pod misterioznim okolnostima!

foto: Profimedia

Ovo otkriva bivši izvestilac Saveta Evrope Dik Marti u svojoj novoj knjizi „Izvesna predstava o pravdi“, u kojoj opisuje saznanja iz istrage o monstruoznom vađenju organa Srbima.

Teška potraga

- Potraga za svedocima bila je veoma teška, mnogo teža nego prilikom istrage o zatvorima CIA. A bila je i opasnija. Bio je još veći problem ubediti oštećene da progovore: oni su bili doslovno u strahu. Eliminisano je nekoliko svedoka u okviru procedura pred haškim sudom za ratne zločine u Jugoslaviji, bilo kao žrtve ubistava, neobičnih saobraćajnih nezgoda, zastrašivanja ili tajanstvenih samoubistava. Među svedocima koje smo sreli, jedan od njih nam je priznao da je učestvovao u zločinima. Zahvaljujući njegovom svedočanstvu, mogli smo da opišemo kako su organi, pre svega bubrezi, vađeni iz tela ubijenih srpskih zarobljenika - otkriva Marti.

foto: Profimedia

Sve počišćeno

Iako su postojala ova saznanja i materijalni dokazi, Haški tribunal ih je doslovno uništio.

- Bilo je izvesno da je u toj zgradi („žuta kuća“, prim. nov.) obavljano vađenje organa. Kancelarija tužioca je odmah pokrenula istragu na licu mesta. Pronađeni su tragovi krvi, špricevi i ambalaže farmaceutskih proizvoda. U izveštaju sam rad inspekcije definisao kao površan, a nivo njihovog profesionalizma zapanjujuće niskim. Pomoću luminola pronađene su mrlje od krvi, ali niko se nije potrudio da ispita da li je krv ljudska. Kad smo od Haga tražili uvid u dokazni materijal, odgovoreno nam je da više ne postoji: kuća je pročišćena i materijal je bačen - dodaje Marti.

foto: AP

Trgovina organa se, tvrdi on, dešavala i za vreme prisustva međunarodnih agenata:

- Na aerodromu kosovske prestonice, carinik međunarodnih snaga presreo je muškarca koji je bio u veoma lošem zdravstvenom stanju. Istraga je utvrdila da je to seljak iz Anadolije kojem je u jednoj prištinskoj klinici za sumu od 2.000 dolara izvađen bubreg. Sudije Euleksa nailaze na odbijanje saradnje u rasvetljavanju ovog slučaja.

Nedopustivo

AMERIKANAC NA PLATNOM SPISKU HARADINAJA

Marti opisuje i svoj susret sa Stivenom Šukom, bivšim američkim generalom koji je bio pomoćnik šefa Unmika, koji je, samo što je napustio tu funkciju, postao lični savetnik Ramuša Haradinaja, u tom trenutku šefa opozicije, a danas kosovskog premijera:

- Bivši general mi priča kako ga Haradinaj plaća i ne vidi nikakvu nekompatibilnost sa činjenicom da je zauzimao visoke funkcije pri međunarodnoj misiji koja je imala velika ovlašćenja u rukovođenju zemljom. A i nije da ga je baš zanimalo odakle Haradinaju novac za platu.

foto: Profimedia

Posle svih zločina i optužbi

BRUKA DA TAČIJA PRIMAJU SVETSKI DRŽAVNICI

Uprkos stravičnim zločinima, više od osam godina nakon izveštaja Saveta Evrope, do suđenja još nije došlo:

- Da li stvarno misle da će Tači da sudi, taj čovek koga primaju Makron i drugi „veliki državnici“ ovog sveta, isti oni koji odbijaju da zvanično prime dalaj-lamu? Zajednica je učinila mnogo i zajednica je često postupala loše.

foto: Kurir

KURIR DANAS POKLANJA TREĆI DEO DODATKA IMPERIJE PODZEMLJA: Otkrivamo tajne ruske i albanske mafije

Danas uz dnevne novine Kurir poklon dodatak IMPERIJE PODZEMLJA - RUSKA I ALBANSKA MAFIJA, u kome otkrivamo: Kakva je veza KGB i FSB sa Bratvom, na koji način su Lenjin i Staljin stvorili mafiju u sovjetskim zatvorima i kako su albanske bande postala jedna od najmoćnijih mafijaških organizacija!

foto: Kurir
foto: Kurir

Kurir/Silvija Slamnig Foto: EPA/CHRISTOPHE KARABA, Profimedia, EPA/VALDRIN XHEMAJ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track