Najnovije vesti

DRECUN UPOZORAVA DA SU ALBANCI UPLAŠENI ZBOG SPECIJANOG SUDA OVK: Žele da se pokažu da su žrtve
Foto: Marina Lopičić

srbija će odgovoriti činjenicama

DRECUN UPOZORAVA DA SU ALBANCI UPLAŠENI ZBOG SPECIJANOG SUDA OVK: Žele da se pokažu da su žrtve

Politika

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je danas da Priština veoma uznemirena pozivima Specijalog tužilaštva usmerenim prema ključnim ličnostima Oslobodilačke vojske Kosova i pokušava da to gurne u drugi plan najavom da će doneti razoluciju kojom proglašava da je Srbija počinila genocid na Kosovu.

 

"Oni žele da kažu da su žrtve i da im ne treba suditi već nekom drugom", rekao je Drecun, gostujući na Radio-televiziji Srbije.

 

Prema njegovim rečima, očekuje se podizanje optužnica i "očigledno je da su oni - poput Kadrija Veselija, Tačija, Haradinaja i drugih, koji sprovode ovu progandnu kampanju, ti koji mogu da se nađu na njima (optužnicama) za najgore zločine".

 

Drecun je rekao i da Priština pokušava da onemogući nastavak dijaloga sa Beogradom.

 

On je rekao da je Priština pokušala da u Americi organizuje "predstavljanje navodnih srskih zločina", ali da to nije bilo "zapaženo", jer se vidi da je "zasnovano na lažima i propagandi", ali da Srbija kao država mora na to da odgovori.

 

On će, kao predsedavajući Radnom grupom za prikupljanje činjenica o zločinima na Kosovu, pozvati predstavnike srpskog kokusa u Americi da, ako je moguće, organizuju da predstavi svoja saznanja o zločinima OVK.

 

"Mi na poteze Prištine moramo da odgovorimo brojnim činjenicama koje imamo i predstavimo ih Ujedinjenim nacijama, institucijama Evropske unije i prijateljskim zemljama i tako pariramo lažnoj slici koju pokušava da stvori Priština", rekao je Drecun.

 

(Kurir.rs/Beta)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...