ALEKSANDAR ŠAPIĆ: Olivera Ivanovića NIJE UBILA SRPSKA RUKA!
Foto: Zorana Jevtić

Predsednik spas-a

ALEKSANDAR ŠAPIĆ: Olivera Ivanovića NIJE UBILA SRPSKA RUKA!

Politika -

Predsednik Srpskog patriotskog saveza Aleksandar Šapić ocenio je, da duboko veruje da lidera Građanske inicjative Srbija, demokratija, pravda (SDP) Olivera Ivanovića nije ubila srpska ruka.

"Verujem, iako nemam dokaz za to, da srpska ruka nije ubila Olivera. Ono što mi daje pravo da tako verujem, je činjenica da je već prošlo 16 meseci, a ništa se ne događa oko otkrivanja ubistva. Istražni albanski organi vode slučaj. Nemaju dokaze. Uhapšeno je par Srba, ali i dalje dokaza nema...", rekao je Šapić u intervjuu za prištinsko Jedinstvo povodom šesnaest meseci od ubistva lidera SDP.

foto: EPA

Kako kaže, nakon Ivanovićevog ubistva ovde se digao deo opozicije.

- Oliver Ivanović da može da gleda odozgo rekao bi, "Da mi je ova popularnost kada sam bio živ, ne bih imao nikakvih problema u životu' -, kaže on.

Šapić je dodao i da zna da Oliver i Milan Radojičić koga pominju u Prištini i Beogradu kao glavnoosumnjičeni nisu bili u sjajnim odnosima, kako u političkim tako i nekim ličnim.

On pri tom dodaje i da mu je nezamislivo da par meseci nakon izbora, kada Oliver nije dobio ni približno glasova koliko je očekivao, kada je Srpska lista pobedila i formirala vlast, i kada je život krenuo svojim tokom "neki Srbin ili neko sa te strane ubija Olivera na pragu stranke, simbolično politički".

Tadašnja izborna kampanja za predsednika opštine severne Mitrovice, tenzije oko nje, kako kaže, nikome ne treba da služe na čast i teško su padale Oliveru.

Šapić dodaje i da ga je Ivanović posećivao posle izbora i da je bio dosta razočaran.

foto: Vladimir Šporčić

"Imao je na leđima veliki balast procesa protiv njega i žao mi je što su mnogi to zaboravili", navodi Šapić i dodaje da smatra da se Oliver Ivanović nije plašio za život, ali da je bio pod velikim pritiskom.

On je izrazio i žaljenje što se Srbija, kako kaže, Ivanovića tek setila kada je ubijen.

"Nego, ubijeni Oliver Ivanović pastaje simbol. Čega simbol? Simbol borbe zahvaljujući kojoj neki treba da dođu na vlast ili se drugi na njoj održali. Što nisu došli da mu pomognu kada je bio u zatvoru? Onoga momenta kada je on ubijen, nema njemu više pomoći. Tada možeš samo da mu odmogneš, odnosno njegovoj porodici, bližoj, daljoj..." rekao je on.

Na pitanje da li ga vređaju zloputrebe i sakupljanje političkih poena na njegovom ubistvu i tragediji porodice, Šapić je rekao da ga vređaju svi koji se predstavljaju kao njegovi prijatelji a nisu ga poznavali i nisu bili tu kada mu je bilo teško.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track