Najnovije vesti

VEĆ RASKRINKANA LAŽ ALBANACA: Fljora Brovina pokazala fotografiju na kojoj srpski vojnici siluju Albanku , prištinski portal odmah otkrio da je slika iz Iraka
Foto: Youtube printscreen/Klan Kosova

ne prezaju od najgrubljih falsifikata

VEĆ RASKRINKANA LAŽ ALBANACA: Fljora Brovina pokazala fotografiju na kojoj srpski vojnici siluju Albanku , prištinski portal odmah otkrio da je slika iz Iraka

Politika

PRIŠTINA - Fotografija koju je poslanica vladajućeg DPK Fljora Brovina pokazala danas u prištinskom parlamentu i koja, prema njenim tvrdnjama, predstavlja dokaz slučaja u kojem su pripadnici srpskih snaga navodno silovali jednu Albanku, najverovatnije uopšte nije napravljena na Kosovu već u Iraku, objavio je prištinski sajt Telegrafi.

foto: Printscreen Kosova press

Posle pretrage na Guglu, Telegrafi je došao do zaključka da fotografija koju je Brovina pokazala otkriva sumnje da nema nikakve veze sa sukobima na Kosovu, već se odnosi na zločine počinjene u Iraku.

Radio KiM navodi da je kosovski portal Gazeta Ekspres danas objavio da je fotografija preuzeta sa iračkog pornografskog sajta. Kako navode, identična fotografija koju je Brovina danas pokazivala poslanicima Skupštine Kosova je objavljena je u Iraku još 2004. godine.

Prema informacijama koje je objavio ovaj poratal, spornu fotografiju su Iračani koristili godine u propagandne svrhe, optužujući američke vojnike za silovanja.

Iz Ekspresa su pokušali da dobiju Fljoru Brovinu kako bi od nje zatražili komentar, međutim, ona nije bila dostupna.

Brovina, poslanica vladajućeg DPK Kadrija Veseljija, je na plenaroj sednici skupštine u Prištini u vreme rasprave o nacrtu rezolucije o osudi genocida koji su navodno počinili pripadnici srpskih snaga i inicijativi za formiranje "tribunala za Srbe", rekla da su članovi porodice te Albanke bili prisiljeni da gledaju akt silovanja.

foto: Printscreen/Telegrafi.com

Tvrdila je i da je fotografija pronađena na filmu u fotoaparatu jednog pripadnika spskih snaga.

U međuvremenu, došlo je do oštrih osuda poslanika i predstavnika civilnog društva, koji su kritikovali Brovinu zbog neetičkog objavljivanja slike žrtve seksualnog nasilja, koja je, prema rečima Brovine, živa.

Telegrafi dodaje da nije uspeo da stupi u kontakt sa Brovinom.

(Kurir.rs/radiokim.net/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...