VUČIĆ O DODIKU, SABORU SPC I NEISTINAMA: Nikakvog tajnog sastanka nije bilo, ušli smo zajedno, izašli zajedno! Samo smo otišli da se pozdravimo s patrijarhom
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

uživo gostovanje u jutarnjem programu

VUČIĆ O DODIKU, SABORU SPC I NEISTINAMA: Nikakvog tajnog sastanka nije bilo, ušli smo zajedno, izašli zajedno! Samo smo otišli da se pozdravimo s patrijarhom

Politika -

BEOGRAD - Nikakvog tajnog sastanka u Patrijaršiji SPC nije bilo. Od Milorada Dodik nisam se odvajao, ne zato što sam ja potreban njemu ili on meni, već zato što smo tamo pozvani zajedno i bili smo sve vreme zajedno... Ušli smo zajedno, izašli zajedno, samo smo posle otišli da se pozdravimo sa patrijarhom, gospodinom Irinejom... Pozvao nas je patrijarh i popili smo po ne znam... 0,001 promil, po čašicu rakije - rekao je predsednik Aleksandar Vučić gostujući uživo u jutrošnjem dnevniku javnog servisa.

On je objasnio da su napisi o nekakvom tajnom sastanku nesitina jer ga nije ni bilo i dodao kako bujna mašta može da proizvede neistine.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Vučić je ponovio i da je vladikama SPC na Saboru rekao da od njih ne traži ništa, da ne traži milost, saglasnost, niti podršku u politici, već da je došao da odgovara na njihova pitanja.

Razgovoru su, kako je rekao, prisustvovale 42 vladike, da je bila i grupa koja je poznata u javnosti da ima "drugačije političke stavove", ali da je video da neki od njih nisu pročitali Rezoluciju 1244, niti znaju šta piše u Briselskom sporazumu.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

"Onda shvatite da se sve to zasniva na "čapras divanima" i na lažima sa društvenih mreža. Vadio sam dokumenta i pokazivao, vadio sve što smo uradili za KiM i nije bilo nikakvih problema. Ne morate uvek da imate sa svima jednake stavove.Svi znaju sve što sam rekao da je tačno", rekao je on.

- Na Sabor otišao na poziv patrijarha Irineja, da je to za njega bila čast i da je u obraćanju vladikama pet puta ponovio da nije došao da traži bilo šta, da ne traži milost, saglasnost za sve, niti podršku, kao što su to radili, kako kaže, neki pre njega.

"Za razliku od drugih koji su bili pre nas, koji su vodili hajku protiv vladika preko tajnih službi i govorili da su sveštenici pedofili mi to danas ne radimo i nikada nećemo raditi", naglasio je Vučić.

Kako kaže, vladika Ignjatije mu je rekao: "Mi smo rođeni i umiremo sa Kosovom, a vi predsedniče radite svoj posao".

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track