Najnovije vesti

POZVANI PREDSEDNIK VUČIĆ I PREMIJERKA BRNABIĆ: Posebna sednica Skupštine o Kosovu i Metohiji 27. maja
Foto: Vlada Srbije

VAŽNA TEMA

POZVANI PREDSEDNIK VUČIĆ I PREMIJERKA BRNABIĆ: Posebna sednica Skupštine o Kosovu i Metohiji 27. maja

Politika

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković sazvala je posebnu sednicu parlamenta za 27. maj na kojoj će se naći izveštaj o Kosovu i Metohiji.

 

Gojković je danas novinarima kazala da će predsednika Srbije Aleksandra Vučića pozvati da prisustvuje sednici, učestvuje u raspravi i podnese izveštaj o Kosovu i Metohiji.

 

Poziv će, dodala je, uputiti i premijerki Ani Brnabić, članovima Vlade Srbije i direktoru Kancelarije Vlade Srbije za KiM Marku đuriću.

 

"Očekujemo da se nakon izveštaja predsednika otvori debata i da u njoj učestvuju svi poslanici Narodne skupštine, jer je ovo veoma važna i aktuelna tema oko koje je potrebno da se u parlamentu povede dijalog i da garđani čuju političke stavove svih povodom pitanja KIM", istakla je Maja Gojković.

 

Dodala je da očekuje da debata bude sadržajna, da se čuju različiti pogledi i stavovi o izveštaju.

 

"Debata će biti otvorena, a posle izveštaja, i uskladu sa poslovnikom, ćemo i glasati o njemu", rekla je Gojković.

 

Odgovarajući na pitanja o radu Skupštine, Gojković je rekla da rad parlamenta nije blokiran, jer se svakodnevno odvijaju različite aktivnosti u kojoj učestvuje ogromna većina poslanika, odnosno manji deo poslanika trenutno ne učestvuje u debatama i to samo u plenumu.

 

"Poživ važi za sve. Danas će svi dobiti poziv na sednicu o izveštaju o KiM. Njihovo je pravo i politička obaveza da dođu na sendicu i učestvuju u debati", rekla je Gojković.

 

Na pitanje kada će na dnevni red da stavi izveštaj Anketnog odbora o trošenju novca na KiM, Gojković je rekla da taj izveštaj niko nije podneo kao predlog koji bi ona mogla da stavi na dnevni red i da nije u mogućnosti da u dnevni red uvrsti nešto što nije podneto.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...