Najnovije vesti

DRECUN O REZULTATIMA IZBORA NA SEVERU KOSOVA I METOHIJE: Srpski narod odbranio pravo na opstanak
Foto: Marina Lopičić

pobeda srpske liste

DRECUN O REZULTATIMA IZBORA NA SEVERU KOSOVA I METOHIJE: Srpski narod odbranio pravo na opstanak

Politika

Srpski narod je izlaskom na izbore odbranio pravo na opstanak na severu Kosova, istovremeno ispoljio snažno jedinstvo sa svojom državom Srbijom i pokazao da će se problemi u narednom periodu rešavati isključivo preko Srpske liste, rekao je predsednik Skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun.

 

Srpska lista je i na jučerašnjim izborima za gradonacelnike u četiri opštine dokazala da je jedini reprezentativni predstavnik srpskog naroda na KiM, rekao je Drecun za RTS.

 

"Odbijeni su pokušaji Prištine da eventualno preuzme rukovođenje opštine u severnom delu Kosovske Mitrovice i da počne proces, kako oni kažu, ujedinjenja dve Mitrovice. Propali su pokušaji Prištine da unošenjem razdora u srpski narod pokuša da realizuje svoje interese", naglasio je Drecun.

 

 

Ovakvim izlaskom na izbore srpski narod je pokazao da u narednom periodu niko ne može da računa na podele među Srbima i da pokušava da pronalazi pojedince i neke srpske stranke koje bi imale više sluha za interese Prištine nego za interese sopstvenog naroda, naveo je Drecun.

 

On je rekao da će predstavnici četri opštine doći na razgovor u Beograd, a najavljena i je i posebna sednica Skupštine Srbije o KiM.

 

"Razgovor će biti nastavak svakodnevne komunikacije državnog rukovodstva i političkih predstavnika srpskog naroda. I sa srpskim narodom će se razgovarati kakva će biti politika države Srbije na KiM", rekao je Drecun.

 

Prema njegovim rečima, predsednik Vučić će otvoreno govoriti sa kakvim se sve problemima Srbija suočavala u Briselu i da li ima nade za nastavak dijaloga i postizanja kompromisnog rešenja.

 

"Bitno je da Skupština radi u punom kapacitetu. Obaveza je poslanika da sasluša predsednika kako su se odvijali pregovori na osnovu skupštinske rezolucije iz 2013. godine, na osnovu koje su i vođeni briselski razgovori, a u kojoj se jasno kaže da Srbija nece nikada priznati nezavisnost Kosova ali je spremna da razgovara o sveobuhvatnom rešenju", rekao je Drecun.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...