VULIN UPITAO ZAŠTO TUŽILAŠTVO NE REAGUJE: Obeležavanje Dana kapetana Lešija u Bujanovcu je slavljenje teroriste
Foto: Beta Darimir Banda

reagovanje

VULIN UPITAO ZAŠTO TUŽILAŠTVO NE REAGUJE: Obeležavanje Dana kapetana Lešija u Bujanovcu je slavljenje teroriste

Politika -

Ministar odbrane Aleksandar Vulin pita šta je potrebno tužilaštvu da reguje u slučaju manifestacije kojom će se u Bujanovcu tri dana, kako kaže, Ridvan Ćazimi, komadant OVPBM, terorista i dokazani ubica.

Podseća da je nedavno zabranjena projekcija filma "Balkanska međa" u Domu kulture u Bujanovcu i to pod, kako navodi, sramnim obrazloženjem da bi se mogla time uznemiriti osećanja Albanaca u Bujanovcu, a sada, dodaje, u Bujanovcu organizuje se slavljenja teroriste i rukovodstvo opštine ne brine da li će Srbi time biti uznemireni.

Komentarišući najavu obeležavanja "Dana kapetana Lešija" u Bujanovcu, ministar je rekao da je "OVPBM" teroristička organizacija, te da niko ko je bio u njoj ne zaslužuje poštovanje.

Osim toga, kako navodi u saopštenju za medije, naša zemlja se ni u jednom sporazumu nije obavezala da će se uspomena na ubijene teroriste i raspuštenu, poraženu organizaciju slaviti i obeležavati.

"Ne znam šta je potrebno tužilaštvu da reaguje, ali jednom moramo pokazati da slavljenje ubica Srba u Srbiji, jednostavo nije dozvoljeno", zaključio je Vulin.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track