Najnovije vesti

SUTRA VAŽAN SASTANAK U BEOGRADU: Vučić s predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije! Na dnevnom redu i KONTRAMERE PRIŠTINI!
Foto: Nemanja Nikolić

važne teme

SUTRA VAŽAN SASTANAK U BEOGRADU: Vučić s predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije! Na dnevnom redu i KONTRAMERE PRIŠTINI!

Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se u petak sa političkim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije i najznačajnijih institucija Srbije na KiM.

 

Sastanku u Palati Srbija prisustvovaće i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, koji je ranije najavio da će tema sastanka biti dalji koraci, koji će biti preduzeti u dogovoru izabranih predstavnika srpskog naroda i predstavnika institucija Srbije.

 

 

Da će predsednik Vučić u petak razgovarati sa Srbima najavio je Marko Đurić u ponedeljak, dan nakon što su kandidati Srpske liste odneli ubedljive pobede na izborima za gradonačelnike sve četiri srpske opštine na severu Kosova i Metohije.

 

On je istakao da će na tom sastaku biti reči i o mogućim kontramerama protiv Prištine, budući da je prošlo šest meseci od kada je Priština uvela takse od 100 odsto na srpsku robu.

 

Nakon tog poteza prištinskih vlasti, koji je osudila i međunarodna zajednica, predstavnici Srpske liste izašli su iz svih institucija na Kosmetu, a prekinut je i dijalog u Briselu.

 

"Sve će biti detaljno i temeljno razmotreno", rekao je tada Đurić.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...