Najnovije vesti

MINISTAR STEFANOVIĆ O SKUPŠTINSKOJ SEDNICI ZA KIM: Vučić se trudi da nađe rešenje najbolje za narod, deo opozicije ne želi dijalog o tome
Foto: Marina Lopičić

Ministar unutrašnjih poslova Srbije

MINISTAR STEFANOVIĆ O SKUPŠTINSKOJ SEDNICI ZA KIM: Vučić se trudi da nađe rešenje najbolje za narod, deo opozicije ne želi dijalog o tome

Politika

BEOGRAD - Najava dela opozicije da će bojtovati sednicu parlamenta o Kosovu i Metohiji pokazuje da oni ne žele dijalog o tome, odnosno da se dođe do odgovora na važna pitanja, kao i da nisu bili u stanju da reše probleme dok su bili na vlasti, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

"To je samo pravi način da vidimo kakva je politika Saveza za Srbiju, Đilasa, Jeremića i Obradovića, koji se deklarišu da su najveći borci za Kosovo, a kada su bili na vlasti odrekli su se Kosova odlukom da se ono iz UN prebaci na teren EU, iako su znali da je to za nas najteže", rekao je Stefanović za TV Pink.

On je ocenio da su oni onim što su započeli praktično "ukidali srpsku državnost na KiM". "Zaboravili su srpski narod na Kosovu", rekao je Stefanović i dodao da opozicija sada potvrđuje da nije za dijalog.

Stefanović je rekao da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić odazvao pozivu da dođe na sednicu, kao i premijerka i predstavnici Vlade, kako bi razgovarali o jednom od najvaznijih pitanja za Srbiju.

"Predsednik redovno govori javnosti o svemu, kao predsednik koji vodi politiku države ima pravo da kaže mišljenje o svemu i trudi se da pronađe rešenje koje je najbolje za naš narod i naše nacionalne interese", rekao je Stefanović.

Vučić, dodao je, pokušava da nađe način kako da Srbi na Kosovu budu zaštićeni, kao i interesi Srbije. "Predstavnici opozicije sve vreme traže dijalog a mole Boga da ga nema i to pokazuju i najave da ne žele da dođu u parlament gde će se govoriti o jednoj od najvažnijih tema", rekao je Stefanović.

On je rekao da predstavnici opozicije okupljeni oko Saveza za Srbiju samo žele da se vrate na vlast i da je to suština politike koju vode. "Oni ne žele da razgovaraju o KiM, već ih zanimaju samo sopstvene fotelje", rekao je Stefanović. Takođe je rekao da se oni plaše da izađu na izbore jer se plaše jednocifrenog izbornog rezultata.

Govoreći o pobedi Srpske liste na izborima na severu Kosova, Stefanović je rekao da je važno to što su Srbi u velikom broju izašli i što je pobedila Srpska lista.

"Time su pokazali i da razumeju kako se štite interesi naroda i ko je taj ko štiti njihove ineterse", podvukao je ministar. On je naveo i da bi privremenim prištinskim vlastima najviše odgovaralo kada bi se predstavnici Saveza za Srbiju dočepali vlasti, jer im nije lako sa Vucičhem .

(Kurir.rs/Tanjug/TV Pink)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...