Najnovije vesti

IVICA DAČIĆ O RAZGRANIČENJU: To nije bila tema dijaloga u Briselu, ni u Vladi Srbije
Foto: Marina Lopičić

nije se razgovaralo

IVICA DAČIĆ O RAZGRANIČENJU: To nije bila tema dijaloga u Briselu, ni u Vladi Srbije

Politika

BEOGRAD - Ministar spoljih poslova Ivica Dačić rekao je da se o ideji razgraničenja nije razgovaralo u Vladi Srbiji, kao i da ta ideja nije bila tema dijaloga u Briselu između Prištine i Beograda.Dačić je za televiziju PRVA kazao da su se promenili odnosi u međunarodnoj zajednici i da se broj zemalja koje priznaju Kosovo smanjuje.

"Oni nigde nemaju većinu, oni nigde ne mogu da budu izabrani", rekao je Dačić i zapitao da, ako je to "besmisleno" za Prištinu, zašto se onda ljute.

On je kazao da "Amerikancima smeta što Srbija lobira za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova" i dodao da sada još ne može da kaže da li će neka od zemalja nakon njegove posete afričkom kontinentu povući priznanje Kosova.

foto: EPA Andrej Cukic

"Ja sam obišao sedam zemalja, ono što je sigurno Kosovo neće imati toliko glasova priznanja", rekao je Dačić o svojoj poslednjoj poseti afričkim zemljama i dodao da Kongo i Madagaskar neće promeniti svoj stav po tom pitanju, a da Togo, Svazilend i Gana "dobro razumeju problem".

On je kazao da mu kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli "stalno daje zadatke" i da je "Pacoli rekao da će DR Kongo priznati Kosovo", pa je zato srpski ministar spoljnih poslova otišao tamo.

"U Somaliji sam prvi strani ministar koji je došao noću i koji spava u Mogadišu", rekao je Dačić za PRVU o boravku u Somaliji kada se desio teroristički napad u blizini mesta gde je razgovarao sa predsednikom te zemlje.

Govoreći o predstojećoj sednici Skupštine Srbije o Kosovu, Dačić je rekao da nikada nije bio pristalica bojkota ili napuštanja institucija, kao i da je opozicija tražila tu sednicu.

On je kazao da "reči nemaju jaču zvučnost ispod šatora nego u Skupštini Srbiji".

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...