POTPREDSEDNICI VLADE ODGOVORILI NA KRITIKE GOJKOVIĆEVE! Mihajlović: KONAČNO DA SE SLOŽIM S MAJOM!
Foto: BETA/Kabinet potpredsednice Vlade, Beta/Miloš Miškov

Odgovor predsednici parlamenta

POTPREDSEDNICI VLADE ODGOVORILI NA KRITIKE GOJKOVIĆEVE! Mihajlović: KONAČNO DA SE SLOŽIM S MAJOM!

Politika -

Retko se slažem sa izjavama predsednice parlamenta, ali sam sada potpuno saglasna sa ovom da neki ministri treba da odu iz Vlade, jer nemaju rezultate, kaže ministarka saobraćaja

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković ponovo je uputila otrovne strelice ka Vladi Srbije, ocenivši u intervjuu za naš list da neki ministri nemaju konkretne rezultate i da ih treba zameniti. Njen stav da niko nije pretplaćen na državnu funkciju dele i njene kolege iz Srpske napredne stranke (SNS), ali i vladajuće koalicije.

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović priznaje za Kurir da joj se mišljenje često razmimoilazi s mišljenjem Maje Gojković, ali da su ovoga puta na istoj strani.

Samo rezultati

- Retko se slažem sa izjavama predsednice parlamenta, ali sa ovom sam potpuno saglasna. Međutim, mesto gde će se razgovarati o tome jeste naša stranka, a ono što je najvažnije i što nas opredeljuje za sve u životu, pa i za funkcije ministara, državnih sekretara i direktora, jesu samo i jedino rezultati - poručuje Mihajlovićeva, koja je ranije, kako se pisalo, imala žestoke verbalne okršaje sa šeficom parlamenta.

I potpredsednik Vlade i šef diplomatije Ivica Dačić ne brine zbog Gojkovićkinih kritika.

foto: Zorana Jevtić

- Nisam se pronašao u njenim rečima. Ako je Maji stalo do rezultata, ja ne moram da brinem. Potpuno se slažem da svako treba da pokaže šta je radio i koje rezultate je postigao. Neka se niko ne zanosi da mu je ministarska fotelja ili neka druga funkcija u državi poklonjena - napominje Dačić za naš list.

Spremni za kritiku

Zbog odgovornosti koju su prihvatili, ministri posebno moraju da budu spremni na svaku kritiku, smatra potpredsednik Vlade Rasim Ljajić.

foto: Beta Milan Obradović

- Svako ima pravo da komentariše rad Vlade, pa i predsednica parlamenta. Posebno ministri nemaju pravo da se ljute što su predmet kritike. Svakom od nas će krajnju ocenu dati građani. Ja sam član Vlade i o svojim kolegama neću reći nijednu lošu reč - izjavio je Ljajić, koji vodi resor trgovine, turizma i telekomunikacija.

I. K./ Foto: BETA/Kabinet potpredsednice Vlade, Beta/Miloš Miškov

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track