PREDSTAVNICI SRPSKE LISTE DANAS U SKUPŠTINI Simić: Prilika da se čuje o surovom položaju Srba na Kosmetu
Foto: Printscreen/ Youtube

važan dan u parlamentu

PREDSTAVNICI SRPSKE LISTE DANAS U SKUPŠTINI Simić: Prilika da se čuje o surovom položaju Srba na Kosmetu

Politika -

BEOGRAD - Poslanik Srpske liste Slavko Simić izjavio je da će politički predstavnici Srba na Kosovu prisustvovati današnjoj sednici Skupštine o Kosovu.

"Očekujem da nakon što predsednik iznese izveštaj, čujemo komentare i predloge rešenja od različitih poslaničkih grupa, predloge koji mogu da se nađu za pregovaračkim stolom u nekoj narednoj fazi", rekao je Simić.

- Od današnje sednice očekujem da javnost čuje koliko je država u proteklih nekoliko godina uložila i koliko je mislila na srpski narod koji živi na Kosovu i Metohiji. Koliko je infrastrukturnih, ekonomskih i poljoprivrednih projekata uloženo za razvoj srpskih sredina i srpskog naroda, ali naravno očekujem i da javnost čuje realno stanje o surovom položaju srpskog naroda koji se bori za opstanak na KiM", ističe Simić.

Očekuje da će se na sednici čuti mišljenja različitih parlamentarnih grupa.

"Kada predsednik predstavi izveštaj očekujem da će rasprava artikuliše u pravcu da se čuju mišljenja različitih parlamentarnih grupa ali i da čujemo predlog rešenja kosovskog problema koji će se možda u nekoj budućoj fazi dijaloga naći na pregovaračkom stolu između Beograda i Prištine", navodi Simić.

Dodaje da se sednica o Kosovu i Metohiji održava se u značajnom trenutku.

"Sednica posvećena Kosovu i Metohiji održava se u značajnom trenutku jer sa jedne strane imamo Prištinu koja destruktivnom i neodgovornom politikom pokušava da minira dijalog i sa druge strane imamo vrlo ozbiljan pristup našeg državnog vrha koji ulaže ogromne napore energiju i trud ne bi li se dijalog nastavio i došlo do kompromisnog rešenja", navodi Simić.

On je kazao i ne veruje da će Priština ukinuti takse, ali da "šta god da se desi, jedino dijalogom mogu da se reše svi problemi".

(Kurir.rs/Beta/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track