MINISTRI ODGOVORILI NA PROVOKACIJE BNV Suljo je budala, hoće da ratuje za fotelju!
Foto: Aleksandar Jovanović, Zorana Jevtić, Dragana Udovičić

Oštre reakcije

MINISTRI ODGOVORILI NA PROVOKACIJE BNV Suljo je budala, hoće da ratuje za fotelju!

Politika -

Neka Ugljanin pita svoje sunarodnike hoće li mu dati svoju decu da ih potroši u svom ludilu, navodi Aleksandar Vulin i poziva tužilaštvo da deluje i zaštiti mir i zakon

Ministar odbrane Aleksandar Vulin poručio je Sulejmanu Ugljaninu, povodom inicijative Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) kojom se traži specijalni status Sandžaka, da najpre pita Bošnjake da li su spremni da zbog njegove pohlepe uđu u sukobe i ratove.

- Neka pita svoje sunarodnike hoće li mu dati svoju decu da ih potroši u svom ludilu. Bošnjaci i Srbi u Raškoj oblasti žive dobro i u miru, brinu ih iste brige, raduju iste stvari i podjednako ih plaše budale koje, kada nisu ministri u Beogradu, traže rat za njihovu fotelju - izjavio je Vulin komentarišući inicijativu BNV iza koje stoji Ugljanin.

foto: Printscreen
foto: Printscreen

Zarobljen u vremenu

Vulin je zatražio od tužilaštva da deluje i zaštiti mir i zakon zbog, kako je rekao, Bošnjaka i Srba, zbog sve naše dece.

- Što jedan lud pokvari, hiljade mudrih ne mogu da isprave. Delujte silom zakona dok budala ne izazove silu po zakonu, a tada je kasno - poručio je ministar.

foto: Stefan Jokić

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić ocenjuje da je sadržina dokumenta koji predlaže Ugljanin veoma opasna i da odiše ekstremističkim huškanjem s početka devedesetih godina.

- Bilo bi mu bolje da shvati da je i dalje zarobljen u tom vremenu, da je retrogradan, statičan, bez kreacije i sklon destrukciji, a možda u konkretnom slučaju i samodestrukciji - naveo je Ružić i dodao da „ovo nije ništa više nego politički pamflet političkog davljenika željnog pažnje i besmislenog antidržavnog voajerizma“.

Usvojili inicijativu

Podsetimo, BNV je usvojilo „inicijativu za rešavanje statusa Bošnjaka i statusa regije Sandžak“, kojom se zahteva da ova regija dobije „specijalni status“, a da se „funkcije državne vlasti ostvaruju preko organa Sandžaka i preko organa u opštinama u njegovom sastavu“. Oni predlažu osnivanje države, odnosno da Sandžak dobije svoju skupštinu, vladu, guvernera, policiju, sudstvo...

foto: Filip Plavčić

Muamer Zukorlić raskrinkao BNV

TO NIJE BILO NA SEDNICI

Muamer Zukorlić, član BNV, kaže za Kurir da „odgovorno tvrdi“ da sednica sa ovim dnevnim tačkama - usvajanje inicijative o specijalnom statusu za Sandžak - nije ni održana. On navodi i da je BNV nezakonito konstituisan, čime je omogućena permanentna zloupotrebu veća u lične i stranačke svrhe:

- U Sandžaku postoje ozbiljni nagomilani problemi, čijem rešavanju je potrebno hitno pristupiti. U protivnom, situacija se može oteti kontroli. Nužno je hitno prestati sa politikom licemerstva na prostoru Sandžaka.

Kurir / E.K.

Foto: Aleksandar Jovanović, Dragana Udovičić, Zorana Jevtić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track