Najnovije vesti

PACOLI PISAO MOGERINIJEVOJ: Žalio se na srpske vlasti! A besramno je laže
Foto: Beta Bor Slanasta

pozvao je da zaustavi akcije beograda

PACOLI PISAO MOGERINIJEVOJ: Žalio se na srpske vlasti! A besramno je laže

Politika

Zamenik kosovskog premijera i ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli ponovo je pisao visokoj predstavnici Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federiki Mogerini, izražavajući "zabrinutost zbog stalnih pretnji i hapšenja građana Kosova od strane srpskih vlasti" i pozivajući EU da "zaustavi takve akcije Beograda", prenosi RTK2 na srpskom jeziku.

 

Bedžet Pacoli je na Fejsbuku objavio da je u pismu Federiki Mogerini "izrazio duboku zabrinutost" prištinskih vlasti zbog "kontinuiranog hapšenja i upornih pretnji građanima Kosova od strane srpskih vlasti, čime krše sporazum o slobodnom kretanju i osnovna ljudska prava".

 

"Pozivam EU da interveniše i zaustavi ove akcije Beograda. Kosovo je spremno da preduzme mere kako bi odgovorilo i zaštitilo svoje građane svih etničkih i verskih pripadnosti", napisao je Pacoli.

 

Prištinski mediji su preneli da je on na ovoj društvenoj mreži takođe izneo tvrdnju da su juče "srpske vlasti uhapsile Marjan Đokaja, pripadnika kosovske poreske službe", u putu za Kosovo i Metohiju.

 

(Kurir.rs/RTS)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...