VUČIĆ O MRAČNOM PLANU: Albancima je sve dozvoljeno, a sa ciljem da se Srbija dovede u situaciju da i formalno prizna "nezavisnost Kosova"
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

aktuelna vlast uspela da podigne ugled Srbije u svetu

VUČIĆ O MRAČNOM PLANU: Albancima je sve dozvoljeno, a sa ciljem da se Srbija dovede u situaciju da i formalno prizna "nezavisnost Kosova"

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je aktuelna vlast uspela da podigne ugled Srbije u svetu, i da se o Kosovu i Metohiji ponovo priča, ali je istakao i da je mnogo ranije, 2010, završeno sve što se tiče Kosova i Metohije.

Vučić je istakao da je plan Albanaca da nas svim onim što rade dovedu u situciju "nove normalnosti", jer to je njima dozvoljeno, a sa, kako je rekao, ciljem da se Srbija dovede u situaciju da i formalno prizna nezavisnost Kosova.

"Možemo da tražimo i da se još ponešto pitamo i da se još borimo najbolje što možemo. Nedavno je bio samit u Berlinu gde su Makron i Merkelova pokušali da ubede Albance da ukinu takse, ali oni su imali podršku snažnijih nego što su ovo dvoje evropskih lidera", kazao je Vučić.

"Nisu uspeli, jer su Albanci imali snažniju zaštitu, rekao je Vučić", dodajući da je i njima to rekao.

Vučić je naveo da su sa tim ciljem uvedene i takse, iako su suprotne svim međunarodnim normama.

On je istakao da nijedna od drzava članica EU nije preduzela bilo šta protiv albanske strane, sem što je Federika Mogerini izdala jedno saopštenje.

Vučić je naveo da Albanci po milion puta pričaju o velikoj Albaniji, ukidanju prelaza, carina, taksama, a u međunarodnoj zajednici će na to izdati neko saopštenje i odbaciti svaku našu ideju.

Takođe, odbacuju svaku ideju o promeni granica, jer podrazumevaju da su granice KIM jedinstvene i nepovredive, a da granice Srbije to nisu bile ni 1999. ni 2006, ni 2008, a posle toga sve su postale nepovredive.

"Lupetaju da će se otvoriti Pandorina kutiju, ona je otvorena mnogo ranije", istakao je Vučič.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track