Najnovije vesti

MARKO ĐURIĆ O UPADU ROSU NA SEVER KOSOVA: Albanske jedinice naoružane do zuba pokrenute da zastraše Srbe!
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

UPAD ROSU NA SEVER KOSOVA

MARKO ĐURIĆ O UPADU ROSU NA SEVER KOSOVA: Albanske jedinice naoružane do zuba pokrenute da zastraše Srbe!

Politika

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je da su jedinice ROSU jutros upale na sever KiM na teritoriju sve četiri opštine sa ciljem za zastraše Srbe i izazovu paniku, dodajući da raspolaže informacijama da je nekoliko Srba uhapšeno.

 

"Jutros oko šest sati, specijalne jedinice ROSU upale su iz tri pravca na sever KiM, na teritoriju sve četiri opštine, sa ciljem da zastraše, izazovu paniku uz hapšenja koja smo najavljivali i o kojima je govorio predsednik prethodnih dana, da stvore nemoguću klimu za Srbe na KiM", rekao je Đurić.

Imamo informacije da je nekoliko Srba uhapšeno, dodao je on.

 

Đurić je istakao da su "separatisti iz Prištine pribegli nastrašnijim metodama da bi Srbe zaplašili".

 

"To su učinili uz saglasnost dela međunarodne zajednice i veliku sramotu Kvinte, iako smo danima upozoravali da se priprema ovakav scenario i masovna hapšenja Srba. Država Srbija je pozivala da se spreči ovakav scenario zato što ovo predstavlja igranje mirom na teritoriji naše južne pokrajine", kazao je Đurić.

 

On je ukazao da je velika sramota što nema reakcije Kvinte, upozorivši da sada imamo dramatičnu situaciju.

 

Đurić je rekao da je upad "više kolona do zuba naoružanih šiptarskih jedinica" pokrenut sa jasnim ciljem da Srbe zastraše.

 

On je konstatovao da je očigledno da "ti šiptarski ekstremisti, a i oni koji su im dali saglasnost za ovako nešto, jer ovako nesto nije bilo moguce bez saglasnosti njihovih sponzora i mentora iz zemalja Kvinte, ovakim akcijama žele da Srba vise ne bude na KiM".

 

Kurir.rs/Tanjug

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...