Najnovije vesti

REAGOVANJE SVETA NA UPAD ROSU NA SEVER KOSOVA! ANSA: Priština podigla međuetničke tenzije! TASS:  Akcija izazvala gnev kosovskih Srba!
Foto: Pritnscreen

UPAD ROSU NA SEVER KOSOVA

REAGOVANJE SVETA NA UPAD ROSU NA SEVER KOSOVA! ANSA: Priština podigla međuetničke tenzije! TASS: Akcija izazvala gnev kosovskih Srba!

Politika

Italijanska agencija Ansa prenela je da su rano jutros na severu Kosova, naseljenim većinskim srpskim stanovništvom, specijalne policijske jedinice ROSU uhapsile13 srpskih pripadnika kosovske policije, što je podiglo međuetničke tenzije, dok ruska agencija TASS navodi da je akcija "izazvala gnev kosovskih Srba".

Ansa prenosi navode srpskih medija da su se u severnom, srpskom delu Kosovske Mitrovice, najvećeg grada na severu Kosova, oglasile sirene.

Agencija navodi da jutros nisu bili poznati motivi hapšenja, koja su se dogodila na terotoriji četiri opštine sa srpskom većinom na severu Kosova i podseća se da je srpski predsednik Vučić prethodnih dana objavio da se sprema akcija policije na štetu Srba i da je zatražio od međunarodnih predstavnika i zapadnih zemalja da intervenišu kod vlasti u Prištini kako bi ih ubedili da obustave neprijateljske akcije protiv srpskog stanovništva.

foto: Adria Media TV

TASS prenosi da su oružane snage Srbije, po naredbi predsednika Vučića, stavljene u stanje pune pripravnosti zbog situacije na severu Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija.

Ruska agencija prenosi da su albanske specijalne snage pritivorile srpske policajce i civile. 

Kurir.rs/Tanjug/foto Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...