Najnovije vesti

PI*KA TI MATERINA! Pogledajte kako su Albanci kao zveri okružili i psovali pretučenog čoveka UNMIKA samo zato što je govorio SRPSKI! (VIDEO)
Foto: Printscreen

skandal

PI*KA TI MATERINA! Pogledajte kako su Albanci kao zveri okružili i psovali pretučenog čoveka UNMIKA samo zato što je govorio SRPSKI! (VIDEO)

Politika

Pripadnici ROSU uhapsili su i pretukli državljanina Rusije Mihaila Krasnoščenko, pripadnika UNMIKA, a dok je izlazio iz bolnice, Albanci su ga okružili i vređali dok su ga sprovodili u ambulantna kola.

Naime, on je iz bolnice izašao sa povredama i podlive na oku, ispod oka i iznad usne, a oni su mu dobacivali najgore psovke samo zato što je govorio na srpskom. 

UNMIK: Zabrinuto pratimo situaciju, oslobodite pripadnike misije

Misija Ujedinjenih nacija na Kosovu, UNMIK, "sa velikom zabrinutošću prati današnji razvoj situacije na severu Kosova, uključujući to što je kosovska policija privela dva pripadnika osoblja UN dok su obavljali svoju dužnost", navedeno je u saopštenju UNMIK.

foto: Indeks Online

Specijalni predstavnik Generalnog sekretara UN na Kosovu i šef Unimka Zahir Tanin naveo je da su dva pripadnika osoblja UN uhapšena tokom akcije kosovske policije na severu i zatražio od Prištine njihovo hitno oslobađanje.

Tanin je poručio da će "ukoliko se na bilo koji način naudi osoblju Ujedinjenih nacija, na to biti odgovoreno najvišim stepenom diplomatskih i međunarodnih pravnih odgovora".

U saopštenju se navodi da su oba pripadnika osoblja Unmik nakon hapšenja prebačena u bolnicu, kako bi im tu bile sanirane povrede.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...