NIKOLA SELAKOVIĆ: Priština provokacijama hoće SUVERENITET na KOSOVU!
Foto: Zorana Jevtić

GENERALNI SEKRETAR PREDSEDNIKA SRBIJE

NIKOLA SELAKOVIĆ: Priština provokacijama hoće SUVERENITET na KOSOVU!

Politika -

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković rekao je da cilj današnje akcije Prištine na severu KiM nije bio borba protiv korupcije i organizovanog kriminala, već "uterivanje straha u kosti srpskom narodu".

Selaković je za "RTS" rekao da smo već duže vremena svedoci ovakvih provokacija i različitih pokušaja Prištine da ostvari svoj suverenitet na severu KIM.

Takođe, ukazao je da Priština stalnim provociranjem Beograda, a narocito Srba na severu KIM, želi da nas uvede u svoju igru koja bi po njihovom planu i planu njihovih sponzora Srbiju dovela na "tanak led", i da nam se, po njihovoj zamisli, obije kao bumerang.

"Predsednik je jasno rekao onome ko ume da tumači političke poruke, šta je naša pozicija i šta znači to da nista neće biti isto. Mislio je na to da se Albanci na ovome neće zaustaviti", rekao je Selaković.

Ocenio je i da današnji potez Prištine samo svedoči o onome što je predsednik Srbije govorio, a to je da oni koji nas upućuju na zamrznut konflikt kao na jedno od rešenja, treba da znaju da prvi ko neće zamrznut konflikt jesu sami kosovsko-metohijski Albanci.

(Kurir.rs/Tanjug: Foto: Zorana Jevtić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track