SIMIĆ IZ SRPSKE LISTE PORUČIO: Poslaćemo poruku da smo složniji nego ikad
Foto: Printscreen

nakon upada rosu

SIMIĆ IZ SRPSKE LISTE PORUČIO: Poslaćemo poruku da smo složniji nego ikad

Politika -

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavio je da će srpski narod danas u podne iz centra Kosovske Mitrovice poslati jasnu poruku da je jedinstven i složniji nego ikad.

Atmosfera na severu Kosovske Mitrovice je, kako kaže, napeta, pre svega zbog najave Prištine da jučerašnja brutalna akcija, kojom su demonstrirali silu i pokušali da zastraše srpski narod na severu KiM, nije završena.

"Prema rečima njihovih tužilaca, oni žele da nastave sa ovom brutalnom silom, da nastave sa političkim planovima zastrašivanja Srba na severu Kosova i Metohije pod različitim izgovorima", rekao je Simić Tanjugu.

On je rekao da će srpski narod sa mitinga u podne poslati jasnu poruku da je jedinstven, složniji nego ikada i da nije uplašen ma koliko Priština koristila silu.

"Zzelja za ostankom i opstankom u svojim domovima zajedno sa svojim porodicima je jača", istakao je Simić.

Simić apeluje na međunarodnu zajednicu da urazumi Prištinu.

"Nasilje nije, niti sme da bude način za rešavanje političkih problema, a s druge strane se uzdamo u državu Srbiju i našeg predsednika Aleksandra Vučića. Ono što smo juče videli su nemile scene koje se ne smeju ponoviti", naglasio je on.

Simić kaže da se na mitingu očekuje više od 10.000 građana pre svega sa severa Kosova i Metohije.

"Imamo najave da će podršku pružiti i naši građani sa juga Kosova i Metohije, jer on dobro znaju da je sever bedem opstanka kako Srba na severu, tako i Srba na jugu", rekao je Simić.

U centru severnog dela Kosovske Mitrovice u toku su pripreme za protestni miting koji je zakazan za podne nakon jučerašnje akcije specijalnih jedinica ROSU.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track