VUČIĆ POSLE POSETE VOJNOJ GIMNAZIJI: Nećemo dozvoliti iživljavanje nad našim narodom
Foto: Tanjug/Tanja Valič

predsednik srbije ponosan na vojnike

VUČIĆ POSLE POSETE VOJNOJ GIMNAZIJI: Nećemo dozvoliti iživljavanje nad našim narodom

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je ponosan na vojnike kako su se poneli kada je podignuta borbena gotovost zbog jučerašnjih dešavanja na severu KiM.

Vučić je tokom obilaska rekonstruisanih prostorija internata Vojne gimnazije rekao da, kada je podignuta borbena gotovost, za razliku od ranijih perioda, nije bilo "nikakvih iskakanja ili odlazaka, niti kuknjave i pravljenja tragičnih scena".

1 / 8 Foto: Tanjug/Tanja Valič

"Odgovorno su se ponašali i bili su puni rodoljublja, hvala im na tome. Nastavićemo da unapređujemo opremljenost i naoružanje naših vojnika i to će biti jedan od ključnih prioriteta i u narednom periodu. Još jednom čestitam svim pripadnicima naše armije na profesionalnom i izuzetnom rodoljubivom odnosu prema zemlji koju čuvaju i štite", poručio je Vučić.

Kfor nije neutralan

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da je danas situacija za srpski narod na Kosovu i Metohiji mnogo teža nego do juče, a za Kfor je poručio da ta vojna misija u pokrajini nimalo nije statusno neutralna.

Vučić je, upitan za izjavu portparola Kfor-a da je najveća pretnja miru na KiM retorika lidera i zloupotreba medija, kao i da su "svi bili unapred obavešteni" o jučerašnjoj policijskoj akciji, poručio Kforu da javno iznesu podatak - koga su to oni obavestili.

Kfor ne govori istinu, rekao je i objasnio: Mi smo dobili obaveštajne podatke o tome oko 15. maja, a ja sam 17. maja izašao u javnost sa tom informacijom i molbom da to ne rade, naglasio je on.

Kaže da se čak i po Vojnoj gimanaziji vidi koliko nam vojska i zemlja idu napred, kao i da će se videti da se Vojnoj gimanzciji srede i sportski tereti.

Dodao je da je i sada sve uređeno na pristojan način, zatim da je hrana unapređena kalorijski, kao i da će biti sve bolja po pitanju kvaliteta.

"Za nas je važno da više nemamo onakav trend pada izlazak iz vojske", kazao je Vučić i podetio da država ulaže mnogo novca u školovanje vojnika i da se ranije dešavalo da oni posle svega toga napuštaju vojsku jer ne vide perpsktivu u vojsci.

"Pre kraja godine ćemo imati i gotove jeftine stanove u Vranju i Nišu, a uskoro će krenuti i izgradnja tih stanova i u Beogradu i u Novom Sadu, kao i u Sremskoj Mitrovici. Mislim da će to ljudkima biti jasan signal da država pokušava da popravi standard vojske i pokazuje poštovanje prema vojnicima koji moraju da budu sprmeni da odbrane i zaštite zemlju", istakao je predsednik Vučić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track