Najnovije vesti

RUSKI DIPLOMATA KOGA SU PRETUKLI ALBANSKI POLICAJCI IZ PRIŠTINE BIĆE PREBAČEN NA VMA: Albanski tužilac najavljuje krivičnu prijavu protiv njega!
Foto: Zoran Šaponjić

SEVERNA MITROVICA

RUSKI DIPLOMATA KOGA SU PRETUKLI ALBANSKI POLICAJCI IZ PRIŠTINE BIĆE PREBAČEN NA VMA: Albanski tužilac najavljuje krivičnu prijavu protiv njega!

Politika

Severna Mitrovica - Ruski diplomata, pripadnik UNMIK-a Mihail Krasnoščenko koji je teško povređen u utorak ujutru kada su ga pretukli albanski policajci iz Prištine, prilikom intervencije blizu Zubinog Potoka, trebalo bi da bude prebačen na dalje lečenje na VMA u Beogradu, najavio je danas dr Milan Ivanović, direktor KBC u Severnoj Mitrovici.

 

Ivanović je na protestnom skupu u centru Mitrovice rekao da je ruski diplomata tučen kundacima i udarcima glavom o vozilo i da je tom prilikom zadobio frakture kostiju lica i hematome.

 

Ranije je Ivanović izjavio da je stanje ruskog diplomate stabilno ali da komplikacije nisu isključene.

 

Sa druge strane, glavni tužilac u Kosovskoj Mitrovici Šćikiri Sila izjavio je da je Krasnoščenko pušten na slobodu zbog diplomatskog imuniteta koji ima kao pripadnik UNMIK.-a.

 

Tužilac je za portal Insajderi rekao da će od specijanog predstavnika na KiM Zahira Taina zvanično tražiti da ruskom diplomati bude ukinut imunitet kako bi protiv Krasnoščeka podigao krivičnu prijavu.

 

Kurir.rs/Z. Šaponjić/Foto: Z. Šaponjić

 

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...